Το Κάστρο ντε Χάαρ..με δικό του φάντασμα έναν Ιππότη
Στην καρδιά της σύγχρονης Ολλανδίας άνετα βρίσκεται μια μαγευτική γωνιά του Μεσαίωνα, η οποία αρκετές φορές ανέβηκε από τις στάχτες. Ένα από τα πιο πολυτελή αρχιτεκτονικά αριστουργήματα της Ευρώπης είναι μόνο μισή ώρα με το αυτοκίνητο από το Άμστερνταμ, στην επαρχία της Ουτρέχτης. Το κάστρο De Haar, το οποίο επέζησε από πολέμους και φυσικές καταστροφές, απέκτησε μια μοντέρνα εμφάνιση στα τέλη του 19ου αιώνα.
Λέγεται ότι το κάστρο έχει ακόμη και το δικό του φάντασμα. Αυτό είναι το φάντασμα του Ιππότη Konrad, ο οποίος κατείχε το κάστρο τον Μεσαίωνα. Πνίγηκε κοντά στα τείχη του δικού του κάστρου στην τάφρο και από τότε δεν έχει καταφέρει να βρει ηρεμία.

Το Κάστρο De Haar είναι ένα νεο-γοτθικό αριστούργημα

Η πρώτη αναφορά στο φρούριο, που περιβάλλεται από μια τάφρο μενερό, αναφέρονται στον 14ο αιώνα, όταν οι ιδιοκτήτες του ήταν εκπρόσωποι της οικογένειας De Haar, η οποία αύξησε το έδαφος που καταλαμβάνει η αμυντική δομή. Δεδομένου ότι ο τελευταίος ιδιοκτήτης δεν είχε παιδιά, η ισχυρή ακρόπολη σύντομα περνά στα χέρια της αριστοκρατικής οικογένειας του Van Zeilen, των οποίων οι κληρονόμοι εξακολουθούν να κατέχουν το πιο όμορφο κάστρο.

Τον 15ο αιώνα, το φρούριο καταστράφηκε και κάηκε κατά τη διάρκεια τουτον πόλεμο και δύο αιώνες αργότερα, το κάστρο υπέστη ζημιές στους ισχυρότερους ανεμοστρόβιλους, καταστρέφοντας τα κτίρια στην πόλη της Ουτρέχτης, που βρίσκονται στην επαρχία με το ίδιο όνομα. Αντικαταστάθηκε από πλήθος φιλοξενουμένων, το κάστρο De Haar μειώνεται βαθμιαία και είναι ένα από τα ερείπια. Στα τέλη του 19ου αιώνα, ο ιδιοκτήτης των ερειπίων παντρεύεται επιτυχώς έναν εκπρόσωπο της δυναστείας Rothschild, ο οποίος επενδύει μια περιουσία στην αποκατάσταση της κληρονομιάς, η οποία διαρκεί περίπου 20 χρόνια. Ένα ευχάριστο νεο-γοτθικό αριστούργημα, το οποίο χρησίμευε ως καλοκαιρινή κατοικία, ήταν εξοπλισμένο με σύγχρονες τεχνικές καινοτομίες. Έτσι, το όνειρο του κληρονόμου του καταστραμμένου είδους για την αναδημιουργία του πρώην μεγαλείου έγινε πραγματικότητα.

Αρχείο:De Haar castlle.jpg - Βικιπαίδεια

Παρουσίασε μια δεύτερη ζωή

Το μόνο που μπορεί να δει τώρα είναι το έργο των χεριώνο διάσημος αρχιτέκτονας P. Koipers, ο οποίος αποκατέστησε πολλά ιστορικά μνημεία της Ολλανδίας. Έδωσε μια δεύτερη ζωή στο παλιό κτίριο, το οποίο έγινε το πιο πολυτελές στη χώρα. Παρά το γεγονός ότι το εξωτερικό του κάστρου De Haar (Ολλανδία) μοιάζει με μεσαιωνικό ορόσημο, μέσα του είναι ένα όμορφα εξοπλισμένο σπίτι, κατάλληλο για κατοικία. Αρχιτέκτονας χρησιμοποιώντας χρωματιστά τούβλα να μειώσει τη διαφορά μεταξύ των νέων και των παλαιών τειχών, προσεκτικά ανακαινισμένα τις κρεμαστές γέφυρες, πολλές πύργους και ακόμα μοναδικά γλυπτά, και σύντομα υπάρχει ένα πραγματικό έργο αρχιτεκτονικής τέχνης στο στυλ Gothic Αναβίωση.

Βρείτε τρένο από Άμστερνταμ προς Ουτρέχτη. Τι να δείτε στην Ουτρέχτη: αξιοθέατα και κανάλια Πώς να φτάσετε στην Ουτρέχτη από το Άμστερνταμ

Πολυτελή εσωτερική διακόσμηση

Δεν επηρεάζει μόνο την εμφάνιση των όμορφωναλλά και το μεγαλείο της εσωτερικής διακόσμησης στο πνεύμα του Μεσαίωνα. Ο Koipers, ο οποίος αποκατέστησε το όμορφο κάστρο του De Haar, ασχολήθηκε με την αποκατάσταση των εσωτερικών χώρων. Διακόμισε όλες τις αίθουσες του κτήματος, αλλά ο ιδιοκτήτης δεν τον εμπιστεύτηκε να διακοσμήσει την κρεβατοκάμαρα, θεωρώντας ότι το σκούρο στυλ είναι απαράδεκτο εδώ και διέταξε τα σετ σε μια αγγλική εταιρεία.

Στο μέγαρο τα πάντα ήταν σκέψης στο μικρότερολεπτομέρειες, που κυμαίνονται από την πολυτέλεια των υπνοδωματίων και των αιθουσών και τελειώνουν με το σχεδιασμό των επίπλων και των σκευών που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά για το κάστρο. Ακόμα και η βασιλική οικογένεια έζησε πολύ πιο μετριοπαθώς από τους ιδιοκτήτες της περιουσίας. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι ο αρχιτέκτονας, ο οποίος εντάχθηκε στο βήμα με την πρόοδο, σκέφτηκε το σύστημα ηλεκτρικής θέρμανσης και ατμού, καθώς και σε ένα κτίριο με μια αιώνια ιστορία και τώρα υπάρχουν ανελκυστήρες.

 Ουτρέχτη Κάστρο ντε Χάαρ

Κήπος και πάρκο

Αναπόσπαστο μέρος του αρχιτεκτονικού συγκροτήματοςείναι ένας πολύχρωμος κήπος και ένα υπέροχο πάρκο, σπασμένο γύρω από το κάστρο. Αυτό ήταν ένα υπέροχο καταπράσινο χώρο, που καταλαμβάνει πάνω από 135 στρέμματα γης, θυσιάστηκε χωριό, το οποίο ανήκει στην οικογένεια: κινήθηκε μερικές εκατοντάδες μέτρα πιο πέρα, και οι κάτοικοι έχουν δημιουργήσει νέα σπίτια, του οποίου είναι εγγεγραμμένος στα τέλη του ΧΙΧ αιώνα. Στο έδαφος εισήχθησαν θάμνοι και δέντρα ενηλίκων από διάφορα μέρη της χώρας. Οι εργασίες στις “μικρές Βερσαλλίες”, που σχεδιάστηκαν με κλασσικό αγγλικό ύφος, διεξήχθησαν καθημερινά και νύχτα.

Στο καταπληκτικό κήπο λουλουδιών κρέμονταιγέφυρες πάνω σε διαμορφωμένες λίμνες, μονοπάτια για περπάτημα. Κατά τη διάρκεια του πολέμου, το πάρκο και ο κήπος του τριαντάφυλλου εγκαταλείφθηκαν, τα λαχανικά καλλιεργούσαν στον κήπο και χρησιμοποιήθηκαν σπάνια είδη δέντρων ως καυσόξυλα. Και μόνο στη δεκαετία του ’50 του περασμένου αιώνα η πράσινη όαση αποκαταστάθηκε στην αρχική της μορφή και διακοσμημένη με τα ρομαντικά περίπτερα της.

Η ζώνη του πάρκου του κάστρου αποτελείται από τρία μέρη:

  • γραφικούς κήπους με μπαρόκ στυλ.
  • Nordepark (βόρειο πάρκο);
  • νότιο πάρκο (νότιο πάρκο).

κάστρο de haar της Ολλανδίας

Ετήσιο Φεστιβάλ

Κάθε χρόνο σε μια εξοχική κατοικίαΗ μεγαλύτερη στην Ευρώπη φανταστική έκθεση Elf Fantasy Fair, συγκεντρώνοντας περισσότερους από 25 χιλιάδες ανθρώπους. Αρχαίο κάστρο De Haar, όπου υπάρχει μια ατμόσφαιρα της αρχαιότητας, ζωντανεύει: Δαχτυλίδια ξίφη, καλλωπισμένο μονοπάτια για περπάτημα με όμορφες κυρίες γενναίοι ιππότες ζωντανή έμποροι προσφέρουν τα προϊόντα τους σε θαλάμους που διοργανώνονται πολύχρωμο και διασκεδαστικό παρουσίαση.

Chateau de hahar φωτογραφία

Ένα κτήμα ανοικτό στους επισκέπτες 11 μήνες

Για πολύ καιρό το μνημείο υπό κηδεμονίαειδικό ταμείο, δεν ήταν διαθέσιμο για τους τουρίστες. Ήταν μόνο μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι ιδιοκτήτες της μαγικής γωνιάς του Μεσαίωνα άνοιξε για τους επισκέπτες με εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια στο πάρκο του, πριν από 17 χρόνια, και το Kasteel de Haar οδηγήγησε στην απόλαυση όλους  τους πρώτους επισκέπτες του. Οι ιδιοκτήτες έχουν βάλει μια σοβαρή πάθηση, η οποία για πολλά χρόνια αυστηρά παρατηρήθηκε το Σεπτέμβριο, αφήνουν τους ιδιοκτήτες της βίλας στη Γαλλία δίνοντας μια δεξίωση σε μια πολυτελή ατμόσφαιρα, καλώντας τους αριστοκράτες να συμμετάσχουν στον εορτασμό. Αυτή τη στιγμή το αρχιτεκτονικό συγκρότημα για δημόσιες επισκέψεις κλείνει.

Κάποτε στο αρχοντικό υπήρχαν διάσημες προσωπικότητες: η τραγουδίστρια Μαρία Κάλλας, οι ηθοποιοί Ρότζερ Μουρ, Γκρέγκορι Πέκ, Μπριγκίτ Μπάρτοτ.

Avión Desde El Castillo De Haar En Haarzuilen Los Países Bajos Fotografía editorial - Imagen de azotea, historia: 203307647

Αρχαίο κάστρο De Haar: πώς να φτάσετε εκεί;

Για να φτάσετε στο κύριο θέαμα της χώραςείναι δυνατόν από το Άμστερνταμ με το τρένο. Ο επιθυμητός σταθμός ονομάζεται κεντρικός σταθμός της Ουτρέχτης. Στη συνέχεια, πρέπει να αλλάξετε τον αριθμό του λεωφορείου 127, αφήνοντας μία φορά την ώρα και να κατεβείτε στη στάση Kasteel (Brink), από όπου η διαδρομή προς το κάστρο διαρκεί 15 λεπτά με τα πόδια.

Οι τουρίστες που αγόρασαν εισιτήρια για την περιοδεία θα φτάσουν στο κτήμα με λεωφορείο μεταφοράς.

κάστρο de haar πώς να πάρει

Οικογενειακό Κάστρο De Haar, όπου μπορείτε να φτάσετε μόνομε οδηγό, είναι ανοιχτό καθημερινά και περιμένει τους επισκέπτες από τις 11:00 έως τις 17:00 και το πάρκο είναι ανοιχτό μέχρι τις 18:00. Το κόστος των ενήλικων εισιτηρίων είναι 14 ευρώ, ενώ τα παιδιά κάτω των τεσσάρων είναι δωρεάν. Οι τουρίστες πρέπει να γνωρίζουν ότι οι φωτογραφίες μέσα στο κάστρο απαγορεύονται αυστηρά.

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ Τομ Κρουζ τη στιγμή που πετάει με 7G στα γυρίσματα του νέου «Top Gun».
Επόμενο άρθροΓιγαντιαίο γλυπτό από 350 δέντρα θα στηθεί στον περίβολο του Μπάκιγχαμ.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος