Στην νέα του έκδοση «Best in Travel 2024», που μόλις κυκλοφόρησε, ο Lonely Planet κατατάσσει το νησί του ανατολικού Αιγαίου, την Ικαρία, στην 7η θέση, στην κατηγορία  «Προορισμοί με την καλύτερη αξία», με τους συντάκτες να το χαρακτηρίζουν ως «το πιο περίεργο και χαρισματικό ελληνικό νησί».

Όπως αναφέρουν «το ιδιόμορφο έδαφός του διαθέτει εντυπωσιακά δασώδη φαράγγια, βραχώδη σεληνιακά τοπία και κρυμμένες παραλίες με γαλαζοπράσινα νερά. Το ανεξάρτητο πνεύμα της Ικαρίας, η μοναδική κουλτούρα  της (με τα χαρακτηριστικά σπίτια που μοιάζουν με βράχους), ο νυχτερινός τρόπος ζωής και τα ξέφρενα πανηγύρια  προέκυψαν μέσα από αιώνες απομονωμένης ζωής κάτω από τη συνεχή απειλή των πειρατών και των ξένων εισβολέων».

Στην ίδια κατηγορία περιλαμβάνονται, επίσης, οι Μεσοδυτικές  Πολιτείες των ΗΠΑ, η Πολωνία, η Νικαράγουα, τα ρωμαϊκά συνοριακά οχυρά του Δούναβη στην Ρουμανία, η περιοχή  Οτάγκο στην Νέα Ζηλανδία, η Αίγυπτος, η Αλγερία, η Νορμανδία και τα νυκτερινά τρένα στην Ευρώπη.

Τον κατάλογο έχει συντάξει ομάδα ειδικών, που απαρτίζεται από τους τακτικούς συνεργάτες του οδηγού αλλά και επιφανείς εκπροσώπους της ταξιδιωτικής και τουριστικής κοινότητας, η οποία επιλέγει 10 κορυφαίους προορισμούς στις επιμέρους κατηγορίες ΧώρεςΠεριφέρειεςΠόλειςΠροορισμοί με την καλύτερη αξία και Προορισμοί για βιώσιμα ταξίδια.

Κάθε ένας από τους προτεινόμενους προορισμούς συνοδεύεται από την αναλυτική παρουσίαση των επιλογών που προσφέρει και των τρόπων πρόσβασης σε αυτόν, καθώς και από πολλές χρηστικές πληροφορίες για την καλύτερη ταξιδιωτική εμπειρία.

 

Προηγούμενο άρθροRelease Athens 2024
Επόμενο άρθροTHE ELIMINATION OF VIOLENCE AGAINST WOMAN ISSUE
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος