Γιγαντιαίο γλυπτό από 350 δέντρα θα στηθεί στον περίβολο του Μπάκιγχαμ

Με αφορμή τα 70 χρόνια της Ελισάβετ Β’ στο θρόνο της Βρετανίας, που θα γιορταστούν τον Ιούνιο, ένα γιγαντιαίο γλυπτό θα στηθεί έξω από το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Το έργο θα έχει ύψος περίπου 23 μέτρα και θα περιλαμβάνει 350 δέντρα γηγενή στη Βρετανία, τα οποία θα ενώνονται μεταξύ τους με έναν μεταλικό σκελετό.

A 70ft 'Tree of Trees' sculpture is to be unveiled outside Buckingham Palace for Platinum Jubilee | Daily Mail Online

Θα συμβολίζει τη μεγάλη εκστρατεία δενδροφύτευσης που έγινε από τον οκτώβριο του 2021 ως το Μάρτιο του 2022 με σύνθημα «φύτεψε ένα δέντρο για το ιωβηλαίο». Οι Βρετανοί φύτεψαν περισσότερα από ένα εκατομμύριο δέντρα σ’ αυτό το διάστημα.

Ο Τόμας Χέδεργουικ, ιδρυτής του αρχιτεκτονικού γραφείου Heatherwick Studio, το οποίο ανέλαβε το πρότζεκτ, είπε ότι το δέντρο των δέντρων, όπως ονομάζεται το έργο, δημιουργήθηκε από δέντρα που ήλθαν από κάθε γωνιά της χώρας, στο πλαίσιο της εκστρατείας που άλλαξε το πρόσωπο της Βρετανίας».

Giant sculpture made from 350 trees to stand outside Buckingham Palace - CNN Style

Το γραφείο έχει αναλάβει στο παρελθόν πολλά πρότζεκτ τόσο στη Βρετανία όσο και παγκοσμίως και πέρυσι στη Σαγκάη δημιούργησε το εμπορικό κέντρο των «χιλίων δέντρων», το οποίο πράγματι έχει 1000 δέντρα φυτεμένα στην οροφή του.

Τον Οκτώβριο, όταν τελειώσουν οι εορτασμοί, τα δέντρα θα μοιραστούν σε κοινότητες και τοπικούς οργανισμούς.

Platinum Jubilee: Tree sculpture to be erected outside Buckingham Palace - BBC News

Προηγούμενο άρθροΤο Κάστρο ντε Χάαρ..με δικό του φάντασμα έναν Ιππότη!
Επόμενο άρθροΗ λίμνη της Φωτιάς!
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.