Σε Λεωφόρο «Μίκη Θεοδωράκη» μετονομάζεται η Παλαιά Εθνική Οδός Χανίων -Kισσάμου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων , όπως ομόφωνα αποφάσισε κατά την τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων.

Η Λεωφόρος «Μίκη Θεοδωράκη» ξεκινά από το τέλος της οδού Κισσάμου (γέφυρα Κλαδισού) έως το τέλος των διοικητικών ορίων της κοινότητας Αγίας Μαρίνας της Δ.Ε. Νέας Κυδωνίας, δηλαδή εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων , Ευτύχη Δαμιανάκη, «αναμένεται να ληφθεί απόφαση και από το Δημοτικό Συμβούλιο του Πλατανιά, που προβλέπει την ονοματοδοσία της Λεωφόρου από την Αγία Μαρίνα έως και το Κολυμβάρι».

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων το «παρών», έδωσε και ο πρόεδρος του συλλόγου «Φίλων Μίκη Θεοδωράκη», Γιώργος Αγοραστάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χανίων, τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ αναφέρθηκε στην πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά που αφησε και στα Χανιά ο Μίκης Θεοδωράκης τον οποίο χαρακτήρισε ως τον μεγαλύτερο πνευματικό δημιουργό της Ελλάδας του 20ου αιώνα.

Προηγούμενο άρθροΗ ταινία “Abyss in” του Γιάννη Αϊβάζη είναι υποψήφια σε κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αυστρίας
Επόμενο άρθρο«Η Εκατομμυριούχος» στο θέατρο Παλλάς