Μπάνιο σε ιαματική πηγή παρέα με πίθηκους Μακάκους!

Το Ναγκάνο στην Ιαπωνία είναι ένας προορισμός γεμάτος εκπλήξεις!

Είναι ένα υπέροχο θέρετρο με ιαματικές πηγές και λιθόστρωτα σοκάκια, παραδοσιακά ξύλινα πανδοχεία, ένα ετήσιο φεστιβάλ χιονιού, διάσημο χιονοδρομικό κέντρο, αλλά κυρίως: το διάσημο πάρκο πιθήκων Jigokudani, όπου οι Ιάπωνες Μακάκοι χαλαρώνουν στο ζεστό νερό! Είναι το μόνο μέρος στον κόσμο όπου οι πίθηκοι κάνουν μπάνιο σε θερμές πηγές. Το Jigokudani Yaen-koen βρίσκεται σε υψόμετρο 850 μέτρα, στην κοιλάδα του ποταμού Yokoyu που πηγάζει από το Shiga-Kogen του εθνικού πάρκου Joshinetsu-Kogen στο βόρειο τμήμα του νομού Nagano.


Στην κοιλάδα του ποταμού Yokoyu, σε υψόμετρο 850 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, υπάρχει το μοναδικό Jigokudani Snow Monkey Park, γνωστό στους ταξιδιώτες. Οι Ιάπωνες μακάκοι παρουσιάζουν πρωτότυπη συμπεριφορά. Η περιοχή είναι καλυμμένη με χιόνι για το τρίτο μέρος του έτους, αλλά λόγω της παρουσίας θερμών πηγών, οι πίθηκοι του χιονιού μπορούν να ζήσουν στο Ναγκάνο. Απολαμβάνουν στις πισίνες όπως στα υδρομασάζ.

Martin Bailey Photography | Snow Monkeys (The Japanese Macaque) (Podcast  187)

Τα επίσημα εγκαίνια του πάρκου Jigokudani έγιναν το 1964. Πολύ σύντομα αυτή η μοναδική περιοχή απέκτησε παγκόσμια φήμη και δημοτικότητα. Τι μπορείτε να δείτε στην Ιαπωνία, αν όχι ένα γραφικό φυσικό σημείο που κατοικείται από έξυπνους πίθηκους; Οι τουρίστες έχουν την ευκαιρία να τραβήξουν όμορφες φωτογραφίες των μακάκων και να παρατηρήσουν τη συμπεριφορά τους. Οι πίθηκοι μπορούν εύκολα να αντέξουν τις θερμοκρασίες του αέρα έως και -15 ° C. Δεδομένου ότι το είδος των βόρειων μακάκων βρίσκεται στα πρόθυρα της εξαφάνισης, τα ζώα λαμβάνονται υπό την προστασία των κατάλληλων οργανώσεων.

Nagano Φωτογραφίες Αρχείου, Royalty Free Nagano Εικόνες - Σελίδα 5 |  Depositphotos

Το καλοκαίρι και την άνοιξη, οι πίθηκοι του χιονιού ταξιδεύουν μέσα στο δάσος, πηδώντας από δέντρο σε δέντρο και την κρύα εποχή λιάζονται στα νερά θερμικές πηγές.Ολόκληρες οικογένειες Ιαπώνων μακάκων κολυμπάνε σε ζεστά μπάνια, διασκεδάζοντας. Είναι ενδιαφέρον ότι οι πίθηκοι με ξηρά μαλλιά φέρνουν φαγητό στους συγγενείς τους απευθείας στις πισίνες.

Πέντε παράξενοι χειμερινοί προορισμοί

Δεδομένου ότι οι πηγές του πάρκου δεν είναι περιφραγμένες, οι επισκέπτες στην προστατευόμενη περιοχή μπορούν να παρατηρήσουν ελεύθερα τους μακάκους. Οι μαϊμούδες μπορούν να κινηματογραφηθούν και να φωτογραφηθούν, μόνο που πρέπει να το κάνετε προσεκτικά για να μην τρομάξετε.

57 snöapor fick dödades med giftspruta | SVT Nyheter

Λόγω των πολύ απότομων βράχων και του ατμού που βγαίνει από τις πηγές, οι αρχαίοι αποκαλούσαν αυτή την κοιλάδα “Jigokudani (Κοιλάδα της Κόλασης)”. Είναι βυθισμένη στο χιόνι σχεδόν το ένα τρίτο του χρόνου, αλλά παραμένει ένας παράδεισος στη γη για να ζουν οι μαϊμούδες. Οι άγριοι Ιάπωνες πίθηκοι Μακάκοι (γνωστοί ως πίθηκοι του χιονιού) κατοικούν εκεί αιώνες τώρα.

Japansk makak – Animaniacs.se

Ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι έρχονται στο Nagano είναι να ελέγξουν τους διάσημους «πιθήκους χιόνι» που ζουν εδώ.Υπάρχουν περισσότεροι από 200 πίθηκοι εδώ που ονομάζονται πίθηκοι χιόνι, όπως όταν ο καιρός είναι κρύος που συρρέουν στα τοπικά οσμές ή τις θερμές πηγές για μια βουτιά στα ζεστά νερά.

Japanese Macaque HD Wallpaper | Background Image | 1920x1200

 

Προηγούμενο άρθρο”Μήδεια” του Μποστ.
Επόμενο άρθροΟ πρώτος ιαπωνικός κήπος στην Αθήνα!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος