Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους μικρούς επισκέπτες να πάρουν μέρος στις ειδικά σχεδιασμένες εκπαιδευτικές του δράσεις για τις καλοκαιρινές διακοπές, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιώντας τη φαντασία και αναπτύσσοντας τη δημιουργικότητά τους.

Αναλυτικά, θα πραγματοποιούνται από τις 4 Ιουλίου έως τις 20 Ιουλίου 2022 οι παρακάτω εκπαιδευτικές δράσεις:

Τετάρτη 6 Ιουλίου και Δευτέρα 11 Ιουλίου.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Μυρίζει τριαντάφυλλο στο μυκηναϊκό παλάτι…” συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι θα περιηγηθούν στην Συλλογή Μυκηναϊκών Αρχαιοτήτων του Μουσείου, εστιάζοντας περισσότερο στις Πινακίδες Γραμμικής Β με τις συνταγές των μυκηναϊκών αρωμάτων υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων του Μουσείου. Θα μάθουν για τους αρωματοποιούς του μυκηναϊκού παλατιού και θα μυρίσουν το άρωμα τριαντάφυλλο που φτιάχτηκε στις μέρες μας με τα αρχαία μυστικά και θα έχουν τη δυνατότητα απτικής επαφής με αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων. Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 8 ετών.
Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00
Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20

Τετάρτη 13, Δευτέρα 18 και Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο “Στην αρχαία Αίγυπτο μια φορά…” συνοδευόμενο από εικαστικό εργαστήρι. Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν τη δυνατότητα να αντλήσουν πληροφορίες για τον αιγυπτιακό πολιτισμό πραγματοποιώντας έρευνα στη Συλλογή Αιγυπτιακών Αρχαιοτήτων υπό την καθοδήγηση των υπευθύνων αρχαιολόγων του Μουσείου. Τα παιδιά θα μάθουν για τα ταφικά έθιμα της αρχαίας Αιγύπτου, για την ταρίχευση και θα δουν από κοντά μούμιες. Επίσης, θα ανακαλύψουν στοιχεία της καθημερινής ζωής των Αιγυπτίων, όπως τα μουσικά όργανα, την ιερογλυφική γραφή, τα κοσμήματα, τα παιχνίδια, ακόμη και την τροφή τους… Τέλος, με τη βοήθεια της εικαστικού του Μουσείου τα παιδιά εμπνευσμένα από τα εκθέματα θα φτιάξουν τα δικά τους έργα τέχνης που θα πάρουν μαζί τους.Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 9 έως 11 ετών.

Ώρα διεξαγωγής: 11:00 – 13:00
Αριθμός παιδιών ανά πρόγραμμα: 20

Όλες οι εκπαιδευτικές δράσεις παρέχονται δωρεάν για τα παιδιά.
Απαραίτητες οι δηλώσεις συμμετοχής, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης.
Περιορισμένος ο αριθμός των θέσεων λόγω του εικαστικού εργαστηρίου.

Έναρξη δηλώσεων: 27 Ιουνίου 2022
Τηλ. επικοινωνίας:213 214 4856, -4889
Email: eam@culture.gr

Προηγούμενο άρθροΜουσικές παραστάσεις και συναυλίες στο Φεστιβάλ Δήμου Γλυφάδας 2022.
Επόμενο άρθροΠεριοδική έκθεση: “Οι χαλκοί ενεπίγραφοι πίνακες του Άργους”.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος