Η Ροζ Λίμνη Hillier

Η πιο διάσημη, ίσως, λίμνη που ανακαλύφθηκε στις αρχές του 1800 από έναν εξερευνητή που ανήκε στο βασιλικό ναυτικό βρίσκεται στην Αυστραλία.Το χρώμα της είναι ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο «φραουλένιο» ροζ που δεν χορταίνεις να κοιτάζεις.

Λατρεύουμε τις ροζ λίμνες που υπάρχουν ανά τον κόσμο, γιατί είμαστε  ρομαντικές!

Η μαγική λίμνη Hillier βρίσκεται κοντά στην ακτή του Middle Island, στο αρχιπέλαγος Recherche και στα νότια της δυτικής Αυστραλίας, και έχει περίπου 600 μέτρα μήκος και 200 ​​μέτρα πλάτος.Περιβάλλεται από πυκνά δάση ευκαλύπτου και malecuca.

29η πτήση “Λίμνη Hillier” Australia | Pink Power

Η λίμνη Hillier ανακαλύφθηκε το 1802 χάρη σε μια αποστολή γνωστή ως Findlers. Αυτή η αποστολή διήρκεσε 40 χρόνια και κάποιος απέκτησε πολλές πληροφορίες για αυτήν την περίεργη λίμνη.

Η παραμυθένια ροζ λίμνη Χίλιερ στην Αυστραλία - Γεωγραφικοί

Η ακριβής αιτία που η λίμνη έχει ροζ απόχρωση δεν είναι γνωστή όμως. Οι περισσότεροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το χρώμα της οφείλεται στην εμφάνιση ενός σπάνιου είδους μικροφυκιών. Οι φωτοσυνθετικοί μικροοργανισμοί που βρίσκονται στη λίμνη παράγουν ενέργεια χρησιμοποιώντας όλα τα μέρη του ορατού φωτός, εκτός από πορτοκαλί και κόκκινες συχνότητες.

Η παραμυθένια ροζ λιμνοθάλασσα στο Μεξικό | Socialsecurity.gr

Το συγκεκριμένο φυτό έχει την ικανότητα να αντέχει πολύ υψηλές συγκεντρώσεις αλάτων που κυμαίνονται από 0.2% μέχρι και 35%. Τα μικρά αυτά πλάσματα παράγουν τις καροτινοειδείς χρωστικές που βρίσκονται και στα καρότα, και πιστεύεται ότι είναι η αιτία που το νερό έχει αυτόν το χρωματισμό.

H πιο όμορφη ροζ παραλία στον κόσμο (ΦΩΤΟ) | Το Κουτί της Πανδώρας

Επιπλέον, υπάρχουν μεγάλες ποσότητες από κόκκινα αλόφιλα βακτήρια και μονοκύτταροι οργανισμοί στα μέρη όπου βρίσκονται κρούστες άλατος στη λίμνη. Αυτοί οι μικροοργανισμοί παράγουν επίσης παρόμοια καροτινοειδή χρωστική ουσία μέσα στις κυτταρικές μεμβράνες τους, που είτε είναι η κύρια αιτία, είτε συνεισφέρει στον καθολικό χρωματισμό της Hillier.

Η ροζ παραλία του Μεξικού που μοιάζει ψεύτικη | Unblock

Όπως ισχύει για κάθε αλμυρό νερό, έτσι και το νερό της λίμνης Hillier δεν προορίζεται για κατάποση. Η υψηλή περιεκτικότητα άλατος στην κυκλοφορία του αίματος προκαλεί σοβαρή πίεση στη φυσική ικανότητα του οργανισμού σας να σταθεροποιεί τα επίπεδα νατρίου. Επομένως, αν θέλετε να αποφύγετε κάποια ανεπιθύμητη επιπλοκή, καλό θα ήταν να αποφύγετε να δοκιμάσετε το νερό.

Η παραμυθένια ροζ λίμνη της Αυστραλίας | Vantagemag.com

Σήμερα, αποτελεί προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο, επομένως, είναι δύσκολη η πρόσβαση εκεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, μπορείτε να τη δείτε «από ψηλά». Ο μοναδικός χρωματισμός της, η δυνατότητα κολύμβησης σ’ αυτήν αλλά και το κατά πόσο το νερό είναι πόσιμο, είναι οι 3 βασικές απορίες που δημιουργούνται σε κάθε υποψήφιο ταξιδιώτη.

Η «ροζ λίμνη». Το μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο σε μια λίμνη τριών  τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου δεν επιβιώνει κανένας οργανισμός - ΜΗΧΑΝΗ  ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Βάσει της επίσημης ιστοσελίδας για τη ροζ λίμνη της Αυστραλίας, είναι απολύτως ασφαλές να κολυμπήσετε στη λίμνη. Παρά το χρωματισμό, το νερό είναι καθαρό και δεν θα προκαλέσει καμία βλάβη σε εσάς ή στο δέρμα σας.

H μαγευτική ροζ λίμνη της Αυστραλίας που τρέλανε τους χρήστες του Instgram  | HuffPost Greece ΔΙΕΘΝΕΣ

Παρόλα αυτά, είναι πολύ δύσκολο να φτάσει κανείς στη λίμνη καθώς πρόκειται για προστατευόμενο φυσικό καταφύγιο. Ένας ταξιδιώτης μπορεί να δει τη λίμνη κάνοντας βόλτα σε κάποιο ελικόπτερο, από όπου μπορεί να απολαύσει το έντονο και ζωηρό χρώμα της λίμνης, το οποίο έρχεται σε αντίθεση με τα δάση που ξεπροβάλλουν γύρω-γύρω και τον Ινδικό Ωκεανό.

Προηγούμενο άρθροFestival Corpus Christi
Επόμενο άρθρο”Amazing” το χορογραφικό ντοκιμαντέρ για το ανθρώπινο είδος
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος