Το διαστημικό ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει το 2025

Το να ξυπνάς σε ένα κομψό δωμάτιο ξενοδοχείου με θέα το ηλιακό σύστημα θα μπορούσε να είναι το μέλλον του ταξιδιού, τουλάχιστον σύμφωνα με τη διαστημική εταιρεία Orbital Assembly.

Η εταιρεία με έδρα τις ΗΠΑ αποκάλυψε νέες πληροφορίες για την ιδέα της σχετικά με το διαστημικό ξενοδοχείο, το οποίο σχεδιάζει από το 2019.

Αυτή η φουτουριστική ιδέα αποτελείται από πολλές μονάδες που συνδέονται με φρεάτια ανελκυστήρα που συνθέτουν έναν περιστρεφόμενο τροχό που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη.

Η Orbital Assembly στοχεύει  να εκτοξεύσει όχι έναν αλλά δύο διαστημικούς σταθμούς με τουριστικά καταλύματα: ο σταθμός Voyager έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει 400 άτομα και να ανοίξει το 2027, ενώ ο νέος σταθμός Pioneer, που θα στεγάζει 28 άτομα, θα μπορούσε να λειτουργήσει σε μόλις τρία χρόνια.

Ο στόχος, λέει η Orbital Assembly, είναι να λειτουργήσει ένα διαστημικό «επιχειρηματικό πάρκο» που θα φιλοξενεί γραφεία καθώς και τουρίστες.

Ο διαστημικός τουρισμός φαίνεται πιο κοντά από ποτέ -τον περασμένο χρόνο, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον εκτοξεύτηκε στο υποτροχιακό διάστημα με την εταιρεία του Virgin Galactic, ενώ ο ηθοποιός του Star Trek Ουίλιαμ Σάτνερ έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος στο διάστημα χάρη σε μια εκδρομή με την Blue Origin.

Ωστόσο, καθώς το κόστος για ένα διαστημικό ταξίδι είναι υψηλό, καθιστά δύσκολο για πολλούς από εμάς να οραματιστούμε πραγματικά ότι θα μπορούσαμε να περάσουμε την ετήσια άδεια μας μακριά από αυτόν τον πλανήτη.

Ο Τιμ Αλατόρε, επικεφαλής επιχειρησιακός διευθυντής της Orbital Assembly, πιστεύει ότι αυτό το εμπόδιο θα αρθεί καθώς «απογειώνεται» ο διαστημικός τουρισμός.

«Ο στόχος ήταν πάντα να καταστήσουμε δυνατό για μεγάλους αριθμούς ανθρώπων να ζουν, να εργάζονται και να ευδοκιμούν στο διάστημα», δήλωσε ο Αλατόρε στο CNN Travel.

Πηγή

 

Προηγούμενο άρθροΚορονοϊός: Αναμνηστικό εμβόλιο από το φθινόπωρο.
Επόμενο άρθροΤο Τρίο «Έκφρασις» σε έργα Schumann, Brahms, Reinecke και Von Herzogenberg.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.