Κορονοϊός: Αναμνηστικό εμβόλιο από το φθινόπωρο

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, τοποθετήθηκε σχετικά με μια πιθανή μετάλλαξη. Την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία αλλά και τα κρούσματα ηπατίτιδας σε παιδιά που έχουν προκαλέσει αναστάτωση στην ιατρική κοινότητα.

Ασφαλής η επιστροφή στα σχολεία

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε ότι έχουμε ένα καλό ποσοστό εμβολιασμού. Επομένως δεν υπάρχει φόβος για την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία.

Όπως είπε, τα παιδιά θα φοράνε μάσκα όπου υπάρχει συγχρωτισμός ακόμα και σε εξωτερικούς χώρους. «Η σύσταση παραμένει ισχυρή.»

Πιθανότατα θα υπάρξει αναμνηστικό εμβόλιο
Για το φθινόπωρο και το χειμώνα πιθανότατα θα υπάρξει αναμνηστικό εμβόλιο για τον κοροναϊό και για τη γρίπη, ενώ θα εξεταστεί αν θα χρειαστούν νέα μέτρα, εκτίμησε η υπουργός.

«Είμαστε πάντα σε επιφυλακή», είπε.

Σχετικά με την οξεία ηπατίτιδα

Η κ. Γκάγκα ανέφερε πως δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη μετάδοση κρουσμάτων ηπατίτιδας.
Ανέφερε, επίσης, ότι η κάθε χώρα έχει μικρό αριθμό κρουσμάτων και δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη μετάδοση, ενώ συνέστησε προσοχή και ψυχραιμία.

Για τους ενηλίκους, ανέφερε ότι «από ηπατίτιδες οι μεγάλοι μπορούν να νοσήσουν βαριά. Από τη συγκεκριμένη, όμως, δεν έχει αναφερθεί να έχει νοσήσει κάποιος άνω των 16 ετών».

Τέλος για τις μάσκες είπε ότι είναι πιθανό να τις «πετάξουμε» και στους χώρους εργασίας, αλλά αυτό θα το εξετάσει και θα το ανακοινώσει η Επιτροπή των Ειδικών.

 

Προηγούμενο άρθροΣε Ουκρανούς ρεπόρτερ το Βραβείο Ελευθερίας του Λόγου της Deutsche Welle.
Επόμενο άρθροΤο διαστημικό ξενοδοχείο που θα λειτουργήσει το 2025.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.