Σε Ουκρανούς ρεπόρτερ το Βραβείο Ελευθερίας του Λόγου της Deutsche Welle

Το φετινό Βραβείο Ελευθερίας του Λόγου της Deutsche Welle απονέμεται στον φωτορεπόρτερ Εβγένι Μαλολέτκα, ο οποίος συνεργάζεται με πολλά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και οργανισμούς, και στον βιντεο-ρεπόρτερ του Associated Press, Μστισλάβ Τσέρνοφ. Οι νικητές ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 2 Μαΐου.

Deutsche Welle: Σε Ουκρανούς το Βραβείο Ελευθερίας του Λόγου του γερμανικού πρακτορείου - Οικονομικός Ταχυδρόμος - ot.gr

Οι δύο δημοσιογράφοι βρίσκονταν στη Μαριούπολη στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Μετέφεραν στον κόσμο τις εικόνες τους από τη ζωή στην ουκρανική πόλη, καθώς πολιορκούνταν από τα ρωσικά στρατεύματα, αναφέρει η Deutsche Welle.

Σε Ουκρανούς ρεπόρτερ το Βραβείο Ελευθερίας του Λόγου της Deutsche Welle - CNN.gr

Ο Τσέρνοφ και ο Μαλολέτκα απεικόνισαν την καταστροφή της πόλης, τους γιατρούς στην εργασία τους και τα πολυάριθμα θύματα μεταξύ των αμάχων. Αποχώρησαν από τη Μαριούπολη στις 15 Μαρτίου 2022, στα πλαίσια μίας εκκένωσης της πόλης.

Σε Ουκρανούς ρεπόρτερ το Βραβείο Ελευθερίας του Λόγου της Deutsche Welle - CNN.gr

Προηγούμενο άρθροMyTeka: Με κωδικούς TaxisNet τα ένσημα στο κινητό.
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Αναμνηστικό εμβόλιο από το φθινόπωρο.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.