Festival Corpus Christi

Το καλοκαίρι φέρνει πολλά φεστιβάλ στην Ιταλία. Ψάξτε για αφίσες που αναγγέλλουν μια φέστα ή sagra καθώς ταξιδεύετε στην Ιταλία, ακόμη και σε μικρότερα χωριά. Πολλές ιταλικές πόλεις έχουν συναυλίες υπαίθριων μουσικών που ξεκινούν και τον Ιούνιο. Εδώ είναι μερικά από τα κυριώτερα σημεία του Ιουνίου.

Η ιταλική Festa della Repubblica ή η Ημέρα της Δημοκρατίας στις 2 Ιουνίου είναι εθνική εορτή που γιορτάζεται σε όλη την Ιταλία, αλλά το μεγαλύτερο φεστιβάλ είναι στη Ρώμη. Η γιορτή του Corpus Christi ή του Corpus Domini , 60 ημέρες μετά το Πάσχα, και η γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή στις 24 Ιουνίου γιορτάζονται σε πολλές περιοχές της Ιταλίας.

Ιούνιος Φεστιβάλ στην Ιταλία

Το Corpus Domini, στη Ρώμη γιορτάζεται μια υπαίθρια βραδινή μάζα στο San Giovanni in Laterno, τον καθεδρικό ναό της Ρώμης που ακολουθείται από μια πομπή που οδηγείται από τον Πάπα από εκεί στη Santa Maria Maggiore .Διαθέτει κοσμοπολίτικη πομπή πάνω από 400 άτομα και οι δρόμοι είναι διακοσμημένοι με λουλούδια.Στην περιοχή του Trentino-Alto Adige έχει ένα μεγάλο φεστιβάλ, τα Infiorata, εντυπωσιακά εκθέματα τέχνης λουλουδιών, πραγματοποιούνται σε πολλές ιταλικές πόλεις την Κυριακή μετά το Corpus Domini.

Corpus Christi Festivals & Annual Events | Celebrations

Το Tuscan Sun Festival , ένα κορυφαίο καλοκαιρινό φεστιβάλ τέχνης που συγκεντρώνει γνωστούς καλλιτέχνες και μουσικούς για μια εβδομάδα μουσικής, τέχνης, κουζίνας, κρασιού και ευεξίας , πραγματοποιείται στη Φλωρεντία τον Ιούνιο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης επιδείξεις μαγειρικής, εκθέσεις τέχνης, δεξιώσεις προετοιμασίας συναυλιών με τοπικά προϊόντα και κρασιά της Τοσκάνης.

Corpus Christi Cusco: 5 Tips for Enjoying the Festival – Aracari Travel

Η Luminara του Saint Ranieri γιορτάζεται στις 16 Ιουνίου στην Πίζα , την παραμονή της γιορτής του Αγίου Ρανιέρι, πολιούχου της Πίζας. Ο ποταμός Άρνο, τα κτίρια που ευθυγραμμίζουν τον ποταμό και οι γέφυρες φωτίζονται με τις φλόγες των 70.000 λουίνι, με μικρά γυάλινα κεριά.

How To Celebrate Corpus Christi In Cusco – Aracari Travel

Η Ιστορική Κληρονομιά του Αγίου Ρανιέρι είναι η επόμενη μέρα, 17 Ιουνίου. Τέσσερα σκάφη, ένα από τα διαμερίσματα της Πίζας, έρχονται σε επαφή με το ρεύμα του ποταμού Άρνο. Όταν ένα σκάφος φτάνει στη γραμμή τερματισμού, ένας άνθρωπος ανεβαίνει ένα σχοινί 25 ποδιών για να φτάσει στη σημαία νίκης.

Toledo, Spain - May 28, 2016: Giant Puppets (gigantes) Of The Corpus  Christi Festival Stand In Front

Το Il Gioco del Ponte , το παιχνίδι της γέφυρας, πραγματοποιήθηκε την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου στην Πίζα. Σε αυτόν τον διαγωνισμό μεταξύ της βόρειας και της νότιας πλευράς του ποταμού Άρνο, οι δύο ομάδες προσπαθούν να σπρώξουν ένα τεράστιο καλάθι στο έδαφος της αντίπαλης πλευράς για να διεκδικήσουν την κατοχή της γέφυρας. Πριν από τη μάχη, υπάρχει μια τεράστια παρέλαση σε κάθε πλευρά του ποταμού με τους συμμετέχοντες στο κοστούμι περιόδου.

Body of Christ Corpus Christi Festival, Toledo, Spain Editorial Photo -  Image of decorated, city: 123682086

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κεραμικής έρχεται στο Montelupo στην Τοσκάνη την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Ένα μεσαιωνικό Φεστιβάλ αναδημιουργείται στην πόλη Umbrian της Bevagna την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου.

Corpus Christi - Cusco majestic religious festivals.

Το Φεστιβάλ dei Due Mondi, Φεστιβάλ δύο κόσμων, είναι ένα από τα πιο διάσημα φεστιβάλ καλλιτεχνικών παραστάσεων της Ιταλίας, στο οποίο συμμετείχαν μερικοί από τους κορυφαίους καλλιτέχνες του κόσμου. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 1958 από τον συνθέτη Gian Carlo Menotti με σκοπό να συγκεντρώσει τους παλιούς και νέους κόσμους της Ευρώπης και της Αμερικής. Περιλαμβάνει συναυλίες, όπερες, μπαλέτα, ταινίες και τέχνη από τα τέλη Ιουνίου έως τα μέσα Ιουλίου.

Προηγούμενο άρθρο“ΗΛΕΚΤΡΑ” του Ευριπίδη
Επόμενο άρθροΗ Ροζ Λίμνη Hillier
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος