Tο πιο εξωγήινο τοπίο στη Γη

Η Σοκότρα είναι ένα μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα στον Ινδικό ωκεανό και βρίσκεται στα ανοικτά του Κέρατος της Αφρικής. Το 2008 το κύριο νησί και το υπόλοιπο αρχιπέλαγος αναγνωρίστηκαν από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς λόγω της βιοποικιλότητας.

Йемен, остров Сокотра, плато Муми, бутылочные деревья Stock Photo | Adobe Stock

Το νησί είναι αρκετά απομονωμένο και, λόγω της διαδικασίας της ειδογένεσης, το ένα τρίτο της χλωρίδας του δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον πλανήτη. Οι λόφοι του είναι διάσπαρτοι με «αίμα του δράκου», ένα είδος δέντρου που ενδημεί μόνο εδώ. Στο νησί επίσης ζουν μερικά μοναδικά είδη ενδημικών πουλιών, πολλά εκ των οποίων είναι υπό εξαφάνιση.

MyPhotoPics: Σοκότρα, Υεμένη.

Το μέρος απολαμβάνει μια παράξενη αίσθηση ειρήνης και ηρεμίας, 400 χιλιόμετρα μακριά από τις νότιες ακτές της ηπειρωτικής Υεμένης. Ο εμφύλιος πόλεμος είναι μακριά και ο τουρισμός είναι η κύρια πηγή εισοδήματος.

10 μέρες στη Σοκότρα της Υεμένης - Travel Vibe

Τρομακτικά βουνά, μοναδικά σπήλαια,ολόλευκες αμμουδιές στις πιο όμορφες και γεμάτες κοράλλια παραλίες, καταγάλανα νερά,  παρθένες παραλίες, φυτά που δεν θα δεις πουθενά στη Γη και απόκρημνα βράχια είναι μερικές από τις εικόνες που θα συναντήσεις σε αυτό το νησί. Το αρχιπέλαγος Σοκότρα, σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει «Ευδαιμονία», αποτελεί τμήμα του εδάφους της Υεμένης και αποτελείται από μια μικρή αλυσίδα από τέσσερα νησιά στον Ινδικό Ωκεανό.

Πέρα από τις παρθένες παραλίες του, το νησί Σοκότρα φημίζεται για τη μοναδική χλωρίδα του, μια και το ένα τρίτο των φυτών που βρίσκονται στο νησί δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στον πλανήτη.

Πού βρίσκεται “το νησί της ευδαιμονίας” με τα περίεργα δέντρα που έχει χαρακτηριστεί ως το πιο εξωγήινο τοπίο στην γη. Μοιάζουν με ομπρέλες, ελέφαντες και γιγαντιαία μανιτάρια - ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ιδιαίτερης ομορφιάς είναι τα γκρι δέντρα (abenium obesum) που όπως λένε μοιάζουν με πόδι ελέφαντα. Έχουν χοντρούς κορμούς και μικρά κλαδιά με ανθισμένα ροζ λουλούδια. Το πιο γνωστό και πολυφωτογραφημένο δέντρο του νησιού είναι το δέντρο του Αίματος του δράκου (dragon tree), το οποίο πήρε το όνομα του από τους κόκκινους καρπούς που παράγει.Υπάρχουν δέντρα επίσης, που μοιάζουν άλλοτε με μανιτάρια και άλλοτε με ομπρέλες.

Σοκότρα: Το πιο «εξωγήινο» μέρος του πλανήτη - Μικροπράγματα

Το πιο αξιοπρόσεχτο είδος που συναντάται στη Σοκότρα είναι το είδος μιας γιγάντιας θαλάσσιας κάμπιας που μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 3 μέτρα σε μήκος και να ξεπεράσει τα 70 κιλά σε βάρος! Το συγκεκριμένο είδος εντοπίζεται μόνο στο νησί αυτό, όμως, δυστυχώς, βρίσκεται υπό εξαφάνιση, λόγω της λαθροθηρίας και της παράνομης εκμετάλλευσης του δέρματός της προς όφελος μεγάλων οίκων μόδας. Παράλληλα, λέγεται πως υπάρχουν περίεργα θαλάσσια όντα, τα οποία, μάλιστα, συχνά επιτίθενται σε τουρίστες. 

Το μυστήριο της νήσου Σοκότρα (Εικόνες) | Unblock

Αδιαμφισβήτητα, λοιπόν, η Σοκότρα συνιστά ένα μοναδικό νησί, εύλογα χαρακτηριζόμενο ως «εξωγήινο» και σίγουρα μια αξέχαστη εμπειρία για όποιον τυχερό την επισκεφθεί, παρόλο που και μόνο μια φωτογραφία του νησιού είναι αρκετή για να χαραχθεί για πάντα στη μνήμη σου!

Η Σοκότρα είναι ένα ξεχωριστό, ιδιαίτερο, μαγευτικό νησί, που σίγουρα αξίζει να γνωρίζετε την ύπαρξή του!Ένας μικρός, επίγειος παράδεισος που θεωρείται έναν από τους πιο περίεργους τόπους του κόσμου και έχει χαρακτηριστεί το πιο παράξενο νησί του πλανήτη!

Προηγούμενο άρθροΝέο άλμπουμ Def Leppard
Επόμενο άρθροΤο Disney+ ανακοίνωσε το πλήρες περιεχόμενο του για την Ελλάδα
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος