Το Νησί των Γάτων

Καλώς ήρθατε στο Cat Island ή μάλλον στα Cat Islands, στον πληθυντικό, επειδή στην Ιαπωνίαυπάρχουν τουλάχιστον δύο νησιά με αυτήν την ονομασία.

Ονομάζεται Αοσίμα και είναι ένα μικρό νησάκι στα νότια της Ιαπωνίας μήκους 1.5 χιλιομέτρου, απομονωμένο, με ένα γραφικό ιαπωνικό ψαροχώρι, μια χούφτα ηλικιωμένους μόνιμους κατοίκους και γάτες. Πολλές γάτες. Τόσες που ξεπερνούν τον ανθρώπινο πληθυσμό κατά περισσότερες από έξι φορές.

Ίσως το πιο γνωστό είναι το Νησί των Γατών, στο σύμπλεγμα των νησιών Miyagi. Στη δεκαετία του 1950πάνω από χίλια άτομα ζούσαν εκεί. Τώραυπάρχουν περίπου εκατόη πλειοψηφία των οποίων είναι άνω των 70 χρόνων.Οι γάτεςόμωςφαίνεται να έχουν κάνει κατάληψη στο νησί και προφανώς ξεπερνούν αριθμητικά τους ντόπιους.

Μετάφερθηκαν στο νησί το 1998 για να ελέγξουν το πληθυσμό των τρωκτικών που θέριζε το νησί, και μετά το 2000, παρατηρήθηκε έκρηξη γεννήσεων νέων γατών με αποτέλεσμα η αναλογία ανθρώπων και γατών να είναι 1 προς 6.

Στο παρελθόν, οι ψαράδες του νησιού είχαν τις γάτες για να σκοτώνουν τα ποντίκια, τα οποία ήταν μεγάλη πληγή, καθώς κατέτρωγαν τους μεταξοσκώληκες (απαραίτητους για την κατασκευή των διχτυών).

Το Νησί των Γατών - Fosonline

Έκτοτε ο πληθυσμός τους αυξήθηκε και πλέον υπάρχουν πάνω από 120 γάτες, ενώ οι κάτοικοι δεν υπερβαίνουν τους 20!

Τις βλέπεις κυριολεκτικά παντού, σε μπαλκόνια, στις πλατείες, στο λιμάνι, ακόμα και μέσα στις βάρκες όπου αναζητούν τα πολυπόθητα ψάρια, και δεν δείχνουν να ενοχλούνται ή να φοβούνται από την παρουσία των ανθρώπων.

Σε αυτό το νησί της Ιαπωνίας οι γάτες είναι περισσότερες από τους κατοίκους (Photos) | ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Οι γάτες έγιναν τουριστική ατραξιόν όταν ολοκληρώθηκε η αποστολή τους, και μάλιστα έχει δημιουργηθεί και ένας ειδικός χώρος όπου οι τουρίστες αφήνουν τροφή για τις γάτες, αφού οι μόνιμοι κάτοικοι αδυνατούν να τις ταίσουν επαρκώς.

Ζωόφιλοι σπεύδουν από όλη την Ιαπωνία, αλλά και από άλλα μέρη ώστε να θαυμάσουν αυτό το φαινόμενο, που φαίνεται πως έχει αρχίσει να ενοχλεί του φιλήσυχους συνταξιούχους του νησιού.

Οι γάτες ταϊζονται σε ένα κέντρο σίτισης κοντά στο κέντρο της κοινότητας περίπου 5 λεπτά από το λιμάνι με τα πόδια. Εκεί μπορείτε να θαυμάσετε τις διάσημες πλέον γάτες της Αοσίμα.

Στην Ιαπωνία υπάρχουν αυτή τη στιγμή 11 Νησιά Γατών που εσχάτως άρχισαν αποκτούν και τουριστικό ενδιαφέρον. Τα 11 νησιά είναι τα εξής:Okishima (Επαρχία Shiga), Sanagishima (Επαρχία Kagawa), Aoshima(Επαρχία Ehime), Muzukijima (Επαρχία Ehime), Manabeshima (Επαρχία Okayama), Iwaishima (Επαρχία Yamaguchi), Aijima (Επαρχία Fukuoka), Aishima (Επαρχία Fukuoka), Genkaishima (Επαρχία Fukuoka), Kadarashima (Επαρχία Saga), Tashiro-jima (Επαρχία Miyagi).

Προηγούμενο άρθροKids Dream Festival 2022
Επόμενο άρθροΈρχεται ο Προσωπικός Αριθμός Πολίτη
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος