The Ellinikon Experience Park

Το Experience Park αποτελεί το πρώτο από τα μεγάλα και εμβληματικά έργα που θα γίνουν στο Ελληνικό.

Στο χώρο του ιστορικού Διεθνούς Αεροδρομίου της Αθήνας, όπου δεσπόζουν τα τρία υπόστεγα της Πολεμικής Αεροπορίας, το The Experience Park είναι μία πράσινη όαση που προσφέρει μοναδικές εμπειρίες για όλους τους επισκέπτες.

Το πάρκο — σχεδιασμένο από το αρχιτεκτονικό γραφείο Doxiadis+ — σηματοδοτεί το ξεκίνημα μίας ευρύτερης αστικής ανάπλασης. Αποτελεί το πρώτο μέρος του Πάρκου του Ελληνικού και «συστήνει» το μεγάλο έργο του Ελληνικού στο ευρύ κοινό.

The Ellinikon – Experience Park: Το πρώτο έργο της μεγάλης ανάπλασης παραδόθηκε στους πολίτες | Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το Ελληνικό, σχεδιασμένο από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο “Foster + Partners”, αποτελεί το μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη. Είναι ένας εμβληματικός προορισμός με επίκεντρο ένα από τα μεγαλύτερα παράκτια πάρκα της Ευρώπης: το Πάρκο του Ελληνικού.

Το The Ellinikon, συνολικής έκτασης 6.200.000 τ.μ., θα αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για την Ελλάδα, ένα πρότυπο αστικής ανάπτυξης και αειφόρου διαβίωσης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

Τo βιωματικό αυτό πάρκο είναι η αρχή ενός νέου τρόπου ζωής. Αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό που μας περιμένει όλους για να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα της πόλης, να εξερευνήσουμε, να χαλαρώσουμε, αλλά και να ζήσουμε ξεχωριστές εμπειρίες κοντά στη φύση.

Η παιδική χαρά του The Ellinikon Experience Park - ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ - www.nou-pou.gr

Εκεί, θα ανακαλύψουμε το συναρπαστικό Σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν ανεπανάληπτες χορογραφίες. Ένας χώρος υπαίθριας άθλησης μας προσκαλεί να γυμναστούμε και να τονώσουμε το σώμα και το πνεύμα μας.

Για τους μικρούς μας επισκέπτες, ένας υπέροχος κόσμος ξεδιπλώνεται στην παιδική χαρά, με πληθώρα παιχνιδιών, κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, προσφέροντας διασκέδαση, περιπέτεια, εκπαίδευση και εξερεύνηση. Τέλος, ο κήπος Zen είναι μια όαση που προσφέρει την ευκαιρία να συνδεθούμε με τη φύση και να χαλαρώσουμε σε ένα μέρος, όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν.

Στο Πάρκο, που σχεδιάστηκε σύμφωνα με τη βιοποικιλότητα της περιοχής, φυτεύτηκαν 500 δέντρα και 55.000 φυτά από μεσογειακές ποικιλίες. Το έργο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, σηματοδοτώντας μια νέα, πιο φιλική προς το περιβάλλον προσέγγιση, από τη συλλογή βρόχινου νερού για τις ανάγκες ύδρευσης και την ελαχιστοποίηση της χρήσης φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων και την αξιοποίηση υφιστάμενων υλικών για τη δημιουργία αρχιτεκτονικών στοιχείων, όπως παγκάκια και μονοπάτια.

Ελληνικό: Ανοίγει τις πόρτες του το Experience Park, το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο (pics) | Ειδήσεις για την Οικονομία | newmoney

To Experience Park του Ελληνικού είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα πάρκο. Είναι η αρχή μίας ιστορίας γεμάτης εμπειρίες, εικόνες και συναισθήματα. Ένα ξεχωριστό σημείο συνάντησης. Εδώ, για όλους, για πάντα.

#TheEllinikon

#ExperiencePark

Greece's New Ellinikon Experience Park Opens for Christmas | GTP Headlines

Καθημερινές, Σαββατοκύριακα και Αργίες: 17:00 – 22:00

Δωρεάν είσοδος

Το Experience Park είναι εύκολα προσβάσιμο, με είσοδο από τη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, πολύ κοντά στη στάση Μετρό Ελληνικού. Για την διευκόλυνση των επισκεπτών παρέχεται χώρος δωρεάν στάθμευσης στο Πάρκο. Για την ασφάλεια των επισκεπτών τηρούνται οι σχετικές διαδικασίες και συστάσεις που θεσπίζονται από τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε το:

https://experiencepark.theellinikon.com.gr/

Προηγούμενο άρθρο22ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου: Ποια ταινία πήρε το πρώτο βραβείο!
Επόμενο άρθροWorld Press Photo: Κόκκινα φορέματα για κορίτσια που «χάθηκαν» σε ινδιάνικο οικοτροφείο του Καναδά.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.