Η Θάλασσα του Αλατιού

Ένα θαύμα της φύσης φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από αλάτι!Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιφάνεια άλατος στον κόσμο. Οι επισκέπτες μοιάζουν σαν να περπατούν στο νερό καθώς ο ουρανός καθρεφτίζεται στους κρυστάλλους!

Salar de Uyuni (Bolivia): il tour di 3 o 4 giorni

Πριν από περίπου 40.000 χρόνια η περιοχή του Uyuni καλυπτόταν από τα νερά μιας μεγάλης αλμυρής λίμνης έκτασης 12.000 τετρ. χλμ..Με το πέρασμα των χρόνων τα νερά εξατμίστηκαν και έτσι απέμεινε στη θέση και στο μέγεθος της προϊστορικής αυτής λίμνης μια ερημική και επίπεδη έκταση αλατιού με πάχος έως και 10 μέτρα, γνωστή ως Salar de Uyuni ή Θάλασσα του Αλατιού.

Salar de Uyuni : Η αλατισμένη έρημος στην νοτιοδυτική Βολιβία που μοιάζει σαν μια τεράστια έκταση σκόνης διαμαντιών - Meteo24News- Ο καιρός στην Ελλάδα
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επίπεδη έκταση με αλάτι στον κόσμο, δεδομένου μάλιστα ότι βρίσκεται σε ύψος 3.700 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, έχει και τον τίτλο της υψηλότερης θάλασσας αλατιού.

Σήμερα αποτελεί κέντρο εξαγωγής και επεξεργασίας αλατιού με ετήσια παραγωγή περί τους 20.000 τόνους, οι ειδικοί υπολογίζουν ότι το σύνολό του επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της ανθρώπινης φυλής για αιώνες.

Salar de Uyuni - Wikipedia

Η Salar de Uyuni βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Βολιβίας και περικλείεται από τις εντυπωσιακές χιονοσκεπείς κορυφές της Κορδιλιέρας de Lipez και της Κορδιλιέρας de Chichas των Άνδεων.

Αυτή η τεράστια, λαμπερή θάλασσα αλατιού θα στοιχειώνει τα όνειρά σας για τα επόμενα χρόνια. Το εξωγήινο εκτυφλωτικό λευκό της αλατολίμνης Salar de Uyuni κόβει την ανάσα και μας πάει νοερά σε μακρινά γαλαξιακά τοπία. Οι αντικατοπτρισμοί που προσφέρει το τοπίο είναι μαγευτικοί και το κάνουν να μοιάζει σουρεαλιστικό και  απόκοσμο.

Τα μικρά κομμάτια γης μέσα στην αχανή του έκταση ονομάζονται «νησιά», με γνωστότερο όλων το Isla del Pescadob (Νησί του Ψαριού).

Bolivia's ethereal Salar de Uyuni salt flats will shake your worldview - Los Angeles Times

Σε μικρή απόσταση από τις όχθες της λίμνης είναι κτισμένη η μικρή ομώνυμη πόλη Uyuni. Διαθέτοντας ικανοποιητική τουριστική υποδομή, προσφέρεται ως ορμητήριο για την εξερεύνηση της αλατοθάλασσας.

Αν έχετε σαν όνειρο να ταξιδέψετε σε άλλους πλανήτες, επισκεφτείτε αυτό το απόκοσμο μέρος στην Γη που θα σας προετοιμάσει κατάλληλα ώστε να πραγματοποιήσετε το όνειρό σας!

 

Προηγούμενο άρθροΡοβήρος Μανθούλης – Το STUDIO τιμά τον σπουδαίο δημιουργό
Επόμενο άρθροΕισβολέας – Χατζηφραγκέτα – Live /Καλοκαίρι 2022
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος