Στο Cinobo έρχονται πέντε ταινίες που βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ Καννών 2022

Μετά τις βραβεύσεις τους στο Φεστιβάλ Καννών 2022, οι ταινίες “Decision to Leave”, “Holy Spider”, “Boy From Heaven”, “Metronom” και “Corsage” έρχονται στην Ελλάδα από το Cinobo.

Φεστιβάλ Καννών 2022: Τα μεγάλα hits | Περιοδικό Move It

Οι τρεις πρώτες ταινίες ξεχώρισαν στο Διαγωνιστικό Τμήμα και στις προτιμήσεις της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ με πρόεδρο τον Vincent Lindon και απέσπασαν τα εξής βραβεία: Βραβείο Σκηνοθεσίας στον Νοτιοκορεάτη Park Chan-wook για την ταινία “Decision to Leave“. Βραβείο Σεναρίου στον Tarik Saleh για την ταινία “Boy From Heaven” σε σκηνοθεσία του ίδιου. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας για την Ιρανή Ζαρ Αμίρ Εμπραχίμι στην ταινία “Holy Spider” του Ali Abbasi.

Επιπρόσθετα, στο τμήμα του φεστιβάλ “Ένα Κάποιο Βλέμμα”, το Βραβείο Σκηνοθεσίας πήγε στο “Metronom” του Alexandru Belc και το Βραβείο Ερμηνείας στη Vicky Krieps για την εντυπωσιακή ενσάρκωση της Αυτοκράτειρας Σίσσυ στο “Corsage” της Marie Kreutzer.

Το Cinobo εξασφάλισε τα αποκλειστικά δικαιώματα κυκλοφορίας των πέντε ταινιών στην Ελλάδα και ανυπομονεί να τις παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό σε επιλεγμένες αίθουσες μέσα στη χειμερινή σεζόν, κι έπειτα στην πλατφόρμα.

Στην πλατφόρμα του Cinobo είναι ήδη διαθέσιμες προηγούμενες ταινίες των τριών σκηνοθετών του Διαγωνιστικού Τμήματος: “Κάιρο Εμπιστευτικό” του Ταρίκ Σαλέχ, “Σύνορο” του Αλί Αμπάσι και “Η Υπηρέτρια” του Παρκ Τσαν-γουκ.

Το Φεστιβάλ Καννών δεν θα μποϋκοτάρει το ρωσικό σινεμά | Περιοδικό Move It

Προηγούμενο άρθροΈνας δρόμος πάνω στον Ωκεανό
Επόμενο άρθροΣαν Σήμερα Η Ελισάβετ Β’ Στέφεται Βασίλισσα
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.