«Στα Χνάρια της Επιδαύρου» Καλοκαιρινό Εργαστήριο για νέους

Με αφορμή τις παραστάσεις της «Μήδειας» και του «Αίαντα» το Εθνικό Θέατρο διοργανώνει στο Μικρό Εθνικό καλοκαιρινό εργαστήριο για νέους 15 έως 20 ετών. Έμπνευση αποτελούν οι μορφές της Μήδειας και του Αίαντα. Οδηγός τα κείμενα των Μποστ και Σοφοκλή.

Μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, τις τεχνικές συνόλου, την παραγωγή πρωτότυπων ρυθμών και τη μουσική, θα πειραματιστούμε με τον Λόγο και το Σώμα. Θα διερευνήσουμε τα χορικά αλλά και τις διαλογικές σκηνές που αφορούν στις συγκρούσεις, στα διλήμματα, στα εμπόδια και στις ανατροπές στη σκέψη και στην κατάσταση των ηρώων.

Ταυτόχρονα θα ζήσουμε, από λίγο πιο κοντά, τη διαδικασία προετοιμασίας των παραστάσεων του Εθνικού Θεάτρου από τους συντελεστές και τους ηθοποιούς, παρακολουθώντας μια ανοιχτή πρόβα για κάθε παράσταση.

Επιπλέον το Εθνικό Θέατρο προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις αντίστοιχες παραστάσεις στην Επίδαυρο με ένα δωρεάν εισιτήριο στο άνω διάζωμα. Η προσφορά αφορά στην παράσταση της Παρασκευής 8.7.2022 για τη Μήδεια και στην παράσταση της Παρασκευής 29.7.2022 για τον Αίαντα.

Δηλώσεις συμμετοχής στο εργαστήριο έως και την Παρασκευή 24.6 για τον α κύκλο (Μήδεια) και έως την Παρασκευή 8.7 για τον β κύκλο (Αίας)

Πληροφορίες – Εγγραφές: www.n-t.gr

Προηγούμενο άρθροΣαν σήμερα το 1966 εγκαινιάστηκε το «Πλανητάριον»
Επόμενο άρθροΗ ροδοκόκκινη πόλη της Ιορδανίας