Η μεγάλη γιορτή της queer κουλτούρας επιστρέφει για 3η χρονιά στο κέντρο της Αθήνας.

Η μεγάλη γιορτή της queer κουλτούρας επιστρέφει για 3η χρονιά στο κέντρο της Αθήνας

Το Queer Archive είναι μια πλατφόρμα που υποστηρίζει και ενισχύει την ανάπτυξη και την παραγωγή όλων των μορφών queer τέχνης και πολιτισμού, προωθώντας ποικίλες καλλιτεχνικές πρακτικές που πηγάζουν από διαφορετικά ζητήματα και πτυχές της queer ζωής και ύπαρξης, φιλοτεχνημένες τόσο από εγχώριους όσο και από διεθνείς, ανερχόμενους ή και ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες. Τα καλλιτεχνικά έργα του Queer Archive συχνά υποστηρίζονται από ειδικές εκδηλώσεις, όπως διαλέξεις, εργαστήρια ή Q&A’s με καλλιτέχνες και επιμελητές ή ειδικούς προσκεκλημένους και την παραγωγή ταινιών.

Από το 2020, η ομάδα του επιμελείται εξολοκλήρου και διεξάγει το The Queer Archive Festival, το οποίο πραγματοποιείται σε διάφορους χώρους στο κέντρο της Αθήνας με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Το The Queer Archive Festival έχει εξελιχθεί σε ένα πολιτιστικό κέντρο συνάντησης τόσο για δρώντες της queer κοινότητας όσο και φορείς της τέχνης, ώστε να γνωριστούν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν ιδέες και τελικά, να συνεργαστούν.

The Queer Archive Festival #3

Το Σεπτέμβριο του 2021 το Queer Archive εγκαινίασε το the Queer Archive Artshop, μια διαδικτυακή γκαλερί τέχνης όπου μπορεί να βρει κανείς έργα γνωστών και ανερχόμενων queer καλλιτεχνών, εξασφαλίζοντας έτσι μια παγκόσμια πλατφόρμα προβολής και διάθεσης των έργων αυτών, αλλά και μια πηγή εισοδήματος για τους καλλιτέχνες.

Η μεγάλη γιορτή της πλούσιας και ζωηρής queer κουλτούρας επιστρέφει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο κέντρο της Αθήνας, από τις 12 έως τις 22 Μαΐου 2022, με την υποστήριξη της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση.

Έχοντας κερδίσει το αθηναϊκό κοινό τις δύο προηγούμενες χρονιές, στην τρίτη του διοργάνωση το The Queer Archive Festival μεγαλώνει και αναπτύσσεται σε δέκα ημέρες. Δέκα ημέρες γεμάτες από ένα ενδιαφέρον, πρωτότυπο, παιχνιδιάρικο και τολμηρό πρόγραμμα πολυμεσικών εμπειριών, που συγκεντρώνουν όλες τις καλλιτεχνικές τάσεις και εκφράσεις της queer κουλτούρας του σήμερα. Ένα φεστιβάλ ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλα, πιστό στην ανάδειξη νέων ταλέντων, αλλά και στη στήριξη εδραιωμένων, εγχώριων ή μη καλλιτεχνών.
Haus N Athen

Στόχος του The Queer Archive Festival είναι να προβάλει τη διαρκώς αναπτυσσόμενη queer καλλιτεχνική σκηνή, η οποία αντανακλά τη σύγχρονη queer κουλτούρα, υμνεί τη διαφορετικότητα και προωθεί τη συμπεριληπτικότητα.

Tο φεστιβάλ υποστηρίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά από τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, που πιστεύει σε έναν πολιτισμό ως σημείο συνάντησης των ανθρώπινων διεκδικήσεων και της ελευθερίας έκφρασης και μιλά μέσα από τη δράση της για τα αυτονόητα δικαιώματα της LGBTQI+ κοινότητας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: https://www.thequeerarchive.com/festival2022
Info: www.thequeerarchive.com
info@thequeerarchive.com

 

Προηγούμενο άρθροΣτο μνημείο των θυμάτων της Marfin η Σακελλαροπούλου.
Επόμενο άρθροΚοινό Κτήμα – Αγορές»: Το δεύτερο μέρος της σπονδυλωτής έκθεσης στο MOMus.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε πρώτοι, όλα μας τα νέα!

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

για την εγγραφή!