Οι Μικροί Πικάσο από την Κάσο «ξαναχτύπησαν» για καλό σκοπό!

Aπτόητοι για 5η συνεχόμενη χρονιά συνέχισαν το έργο τους οι Μικροί Πικάσο από την Κάσο ζωγραφίζοντας τα σμιλεμένα βότσαλα του αγαπημένου τους νησιού για ακόμα έναν καλό σκοπό.

Κάθε απόγευμα από τις 6 έως τις 8:30 για μια εβδομάδα οι μικροί ζωγράφοι μαζεύονταν στην παραλία της Κοφτερής για να δώσουν ζωή και χρώμα στις πετρούλες και τα βότσαλα. Αμέτρητες πολύχρωμες πέτρες στόλισαν τις τεράστιες τάβλες για το καθιερωμένο Bazaar – party τους. Καραβάκια, ελληνικές σημαίες, λουλούδια και ψάρια μέχρι μίνιον, καρδούλες, τοπωνύμια, φράουλες, καρπούζια και άλλα είχαν την τιμητική τους και φέτος.

Το πάρτι άρχισε όπως πάντα με την συμμετοχή μικρών νέων μουσικών της παραδοσιακής μουσικής της Κάσου, για να δείξουν το ταλέντο και την πρόοδό τους και να πάρουν την επιβράβευση του κοινού και να συνεχίσουν στο έργο τους.

Ακολούθησε ένα πάρτι – με το περισσότερο κέφι από άλλες χρονιές για μικρούς και μεγάλους με πολλή μουσική, κουβέντα και χορό.

Τα χρήματα φέτος που μαζεύτηκαν ήταν 800,40 ευρώ και δόθηκαν στα παιδιά του νησιού για τις δράσεις που θα κάνουν τον χειμώνα μαζί με τον παπά Γιάννη και την ομάδα του όπως ζωγραφική, χειροτεχνία, καθαρισμούς δρόμων, πλατειών και παραλιών, εκδρομές, προβολές κλπ.

ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΠΙΚΑΣΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΣΟ θέλουν να ευχαριστήσουν όλους όσους στηρίζουν αυτή την προσπάθεια αυτά τα πέντε χρόνια, το ΠΛΑΙΣΙΟ που ήταν ο χορηγός της φετινής διοργάνωσης, τον Δήμο της Ηρωικής Νήσου Κάσου, τον Νικήτα Καμπούρη και φυσικά όλες τις μαμάδες για την βοήθεια και τα εδέσματα τους.

Πηγή : CNN

Προηγούμενο άρθροΤο παραδεισένιο «νησάκι του Σικελιανού»!
Επόμενο άρθροEurovision 2023: Οι βρετανικές πόλεις που διεκδικούν την φιλοξενία του διαγωνισμού
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.