Η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, έχοντας ως βασικό άξονα της λειτουργίας και δραστηριότητάς της την εκπαίδευση, αυτό το φθινόπωρο ανοίγει τις πόρτες της και υποδέχεται το κοινό, φέρνοντάς το σε διάδραση και γόνιμο διάλογο με το σύνολο της καλλιτεχνικής δημιουργίας που παρουσιάζει.

Έτσι, συνεχίζονται οι καθιερωμένες εκπαιδευτικές πρακτικές, όπως οι ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις, ενώ εισάγεται επιπλέον ένα διαγενεακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Δράσεις που, με επίκεντρο το καλλιτεχνικό πρόγραμμα και τις συλλογές της ΕΠΜΑΣ, θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους να ευαισθητοποιηθούν και να έρθουν σε επαφή με την ιστορία της ελληνικής τέχνης μέσω πολλαπλών αναγνώσεων.

Καταρχάς, η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου συμμετέχει στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2023, με ελεύθερη είσοδο στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2023 και ξενάγηση την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στην περιοδική έκθεση “ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970” στο Κεντρικό Κτίριο, από την επιμελήτρια της έκθεσης και Διευθύντρια της ΕΠΜΑΣ, Συραγώ Τσιάρα, στη 13.00.

Παράλληλα, καθώς συνεχίζεται έως τις 3 Μαρτίου 2024 στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων (Κεντρικό Κτήριο) η ομαδική, θεματική έκθεση για το αστικό βίωμα μέσα από το βλέμμα εικαστικών δημιουργών και κινηματογραφιστών “ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY”, η Εθνική Πινακοθήκη διοργανώνει έναν ακόμα κύκλο ξεναγήσεων από τη Συραγώ Τσιάρα –στις 8 και 22 Οκτωβρίου, καθώς και στις 5 και 19 Νοεμβρίου (ώρα 13.00)– όπως και τον “Περίπατο στους μικρόκοσμους μιας μεγαλούπολης”, ένα φρέσκο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, σχεδιασμένο ειδικά για τις γιαγιάδες, τους παππούδες και τα εγγόνια τους.

Ξεναγήσεις στην “ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY. Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970” θα γίνουν και από την επιμελήτρια της ΕΠΜΑΣ Μαρίνα Τομαζάνη στις 7 Οκτωβρίου, 4 Νοεμβρίου, 18 Νοεμβρίου και 2 Δεκεμβρίου, στις 12.00.

Ταυτόχρονα, θα “τρέχει” το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολεία “Γνωρίζοντας την ιστορία της πόλης μας”.

Με γνώμονα τη συμμετοχικότητα και τη συμπεριληπτικότητα, συνεχίζονται παράλληλα οι ξεναγήσεις και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά προσχολικής ηλικίας, σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και ενηλίκους τόσο στο Κεντρικό Κτήριο της ΕΠΜΑΣ όσο και στην Εθνική Γλυπτοθήκη και τα Παραρτήματα σ’ ένα πλούσιο, ανοιχτό πρόγραμμα, προσαρμοσμένο ανά ηλικία.

Αναλυτικές πληροφορίες για τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Πινακοθήκης – Μουσείου Αλεξάνδρου Σούτσου θα βρείτε εδώ.

Επισήμανση: Το πρόγραμμα που ακολουθεί αφορά το ωράριο της Εθνικής Πινακοθήκης. Για να δείτε ειδικότερα το ωράριο κάθε εκδήλωσης δείτε παραπάνω στο αναλυτικό πρόγραμμα.

Προηγούμενο άρθροOpen call: 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου στην Αθήνα
Επόμενο άρθρο”Όταν μεγαλώσω, θα γίνω Νάνα Μούσχουρη” του Νταβίντ Λελαί-Ελό
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος