Η Νάξος το ελληνικό μας νησί και το μεγαλύτερο στις Κυκλάδες ήταν το κέντρο του αρχαϊκού κυκλαδικού πολιτισμού.Το νησί φημίζεται ως πηγή σμύριδας , ενός βράχου πλούσιου σε κορούνδιο , που μέχρι τη σύγχρονη εποχή ήταν ένα από τα καλύτερα λειαντικά διαθέσιμα.Η Νάξος έχει μεσογειακό κλίμα , με σχετικά ήπιους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια.Βρίσκεται στο κέντρο περίπου των Κυκλάδων, νότια της Μυκόνου και ανατολικά της Πάρου. Έχει έκταση 430 τετρ. χλμ. και μήκος ακτών 148 χλμ..
Με βάση την μυθολογία στη Νάξο εγκατέλειψε ο Θησέας την Αριάδνη, η οποία τον είχε βοηθήσει προηγουμένως στην Κρήτη να σκοτώσει το Μινώταυρο με τον όρο να την πάρει μαζί του. Ο Θησέας τήρησε την υπόσχεσή του και την πήρε μαζί του επιστρέφοντας από την Κρήτη. Όταν όμως σταμάτησε στη Νάξο, που εκείνη την εποχή ονομαζόταν Δία, για ανεφοδιασμό, την εγκατέλειψε εκεί. Ο Διόνυσος είδε την κοιμισμένη Αριάδνη και την ερωτεύτηκε. Αφού την έκανε σύζυγό του, μια νύχτα, την οδήγησε στο όρος της Νάξου Δρίον, απ’ όπου και ανέβηκαν μαζί στον Όλυμπο. Εκεί ο Δίας έκανε την Αριάδνη αθάνατη.
Ένα από τα μεγαλύτερα περιοδικά για γάμους στη Φινλανδία,αναφέρει σε οκτασέλιδο αφιέρωμα του HAAT, ότι όποιος επισκέπτεται το πιο πράσινο και εύφορο νησί των Κυκλάδων ερωτεύεται είτε το ταίρι της ζωής του, είτε τον εαυτό του, είτε τον ίδιο τον προορισμό. Γιατί η Νάξος είναι σχεδόν μαγική!
Το άρθρο αναφέρει, πως οι συνήθειες και οι τάσεις στα γαμήλια ταξίδια αλλάζουν και η Νάξος μετουσιώνει το νέο πρότυπο προορισμού για νιόπαντρα ζευγάρια που δεν επιζητούν την απρόσωπη πολυτέλεια αλλά την αυθεντικότητα, τη φιλοξενία, την τοπική κουλτούρα, τη γαστρονομία, την ιστορία και γενικότερα αναζητούν έναν τόπο, γεμάτο εμπειρίες και δραστηριότητες.
Πρόκειται για το πρώτο κάλεσμα που κάνει το δημοφιλές μέσο σε χιλιάδες ζευγάρια για να προτιμήσουν την Ελλάδα και ειδικότερα τη Νάξο για μήνα του μέλιτος ή για ανανέωση της σχέσης τους, στη μετά Covid εποχή και μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών.