Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το περίεργο του συγκεκριμένου μουσείου έγκειται στον τρόπο που βλέπεις τα εκθέματα και στη διαρρύθμιση που έχει…

Το μουσείο ιδρύθηκε στα 1997 όταν η Θεσσαλονίκη ήταν Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης. Στο μουσείο θα οδηγηθείς στη μαγεία του ελληνικού σινεμά, αλλά και τις πρώτες προσπάθειες του 20ου αιώνα, ενώ θα δεις και πολλά «διαδραστικά» εκθέματα σ’ ένα μουσείο που μοιάζει πολύ με άλλα θεματικά του εξωτερικού!

Μουσείο / Εκθέσεις

Το Μουσείο Φωτογραφίας είναι το μοναδικό μουσείο στην Ελλάδα κάτω από την επίβλεψη του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στην φωτογραφία.

Μπορείτε εύκολα να το εντοπίσετε στην Αποθήκη Α στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης δίπλα από το Μουσείο κινηματογράφου. Η αποστολή του εστιάζεται στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση σειρά εκθέσεων, την δημιουργία αρχείων και συλλογών από υλικό που έχουν προσφέρει φωτογράφοι και φυσικά την έκδοση βιβλίων και καταλόγων.

4. Οι μηχανές (1) | Κινηματογραφικες μηχανες... made in Greece

Επιπλέον το μουσείο φροντίζει για την οργάνωση διαφόρων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για το κοινό.

Η οργάνωση της διεθνούς έκθεσης «Φωτοσυνγκυρία» είναι μία από τις πιο σημαντικές εκδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος στο μουσείο.

Ο χώρος του αποτελεί σημείο συνάντησης όλων όσων αγαπούν την τέχνη και την φωτογραφία, καθώς πρόκειται για ένα μέρος ιδανικό για έμπνευση και συζήτηση.

Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Φωτογραφίας στο Μουσείο Φωτογραφίας | ThessalonikiGuide.gr

Μέσα από πολλές δραστηριότητες το Μουσείο επιδιώκει να προσφέρει έναν οδηγό αρχαρίων στο εικονικό περιβάλλον και τελικά, να μάθει στο κοινό για το πώς να «διαβάζει» τις εικόνες και να εξοικειωθεί με τις χρήσεις του: στην επικοινωνία, στο φωτορεπορτάζ, στην φωτογραφία, ντοκιμαντέρ και πάνω από όλα στην τέχνη.

Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης - Βικιπαίδεια

Οι συλλογές και τα αρχεία του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης βασίζονται σε δωρεές και αγορές και αποτελούνται από περισσότερα από 100.000 φωτογραφικά αντικείμενα. Καλύπτουν την περίοδο από το 1890 έως το 1980 και περιλαμβάνουν έργα των Σωκράτη Ιορδανίδη, Γιάννη Στυλιανού, Δημήτρη Λέτσιου και μέρος των αρχείων του Κώστα Μπαλάφα και της Nelly.

Το μουσείο λειτουργεί επίσης ως θεματοφύλακας για το ελληνικό τμήμα του Fred Boissonas, αρχείο το οποίο ανήκει στον Οργανισμό Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού.

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης - Μουσείο με κινηματογραφικά εκθέματα στη Θεσσαλονίκη - go THESSALONIKI

Η ψηφιοποίηση της φωτογραφικής συλλογής και των αρχείων του Μουσείου ολοκληρώθηκε με την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος «Κοινωνία Πληροφορίας».

Με δυο λόγια, αν σας ενδιαφέρει η φωτογραφία ή η τέχνη είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να περάσετε σίγουρα κάποια στιγμή! Δίπλα από το Μουσείο Κινηματογράφου και πολύ κοντά στην πλατεία Αριστοτέλους είναι ένα πραγματικά καλό σημείο εκκίνησης για την εξερεύνηση του κέντρου της πόλης ή για ένα ωραίο περίπατο τους στην παραλιακή.

Μουσείο Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης -

Μουσείο Φωτογραφίας Αποθήκη Ά Λιμάνι Θεσσαλονίκης                                                  Τηλ: +30 2310 566 716                                                                        Email:dir.thmp@culture.gr                                                                                      Web:Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Προηγούμενο άρθροΤο χωριό των «Φλίνστοουνς» βρίσκεται στην Καρδίτσα!
Επόμενο άρθροΜια χασιέντα στο Χαϊδάρι για λαχταριστό μεξικάνικο και δροσερά κοκτέιλ!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος