Δωρεάν εξετάσεις στις γυναίκες από τις αρχές Ιουνίου

Πάντως, οι πρώτες δωρεάν εξετάσεις θα είναι μαστογραφίες τις οποίες οι ενδιαφερόμενες θα μπορούν να τις κάνουν σε ιδιωτικές δομές χωρίς απολύτως καμία συμμετοχή. Στην περίπτωση που βρεθεί κάτι ύποπτο, θα ακολουθεί υπέρηχος και ειδική εξέταση από γιατρό για περαιτέρω εκτίμηση.

ΔΩΡΕΑΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ (Σελίδα 2)

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ethnos.gr, να εξασφαλίσει ξεχωριστό κονδύλι για τους γιατρούς το οποίο δεν θα υπόκειται στο σύστημα του clawback (υποχρεωτική επιστροφή χρημάτων με την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης).

Όπως έχει διευκρινίσει το υπουργείο Υγείας, στην περίπτωση που υπάρξουν ευρήματα στη μαστογραφία, θα ακολουθεί ειδική εξέταση από ιδιώτη γιατρό, επίσης δωρεάν για την ασφαλισμένη. Μάλιστα έχει προβλεφθεί ότι θα δοθεί επιπλέον κονδύλι μέσω ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς που θα χρειασθεί να εξετάσουν ασφαλισμένες που θα παρουσιάσουν ύποπτα ευρήματα στην μαστογραφία και θα κάνουν υπέρηχο.

Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις μαστού στο Κέντρο Κράτησης Γυναικών Ελεώνα  Θήβας

Να σημειωθεί ότι τόσο οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις όσο και οι επισκέψεις στους ιδιώτες γιατρούς το υπουργείο Υγείας έχει δεσμευτεί ότι θα αποζημιωθούν χωρίς υποχρεωτικές εκπτώσεις από τον ΕΟΠΥΥ δηλαδή χωρίς rebate και clawback.

Από το τέλος Μαΐου μέχρι αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η αποστολή sms στις ασφαλισμένες που θα πληρούν τα ηλικιακά κριτήρια που θα ορισθούν από το υπουργείο Υγείας και θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει ξεκινήσει να οργανώνει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Δωρεάν εξετάσεις για τον Καρκίνο του Μαστού | ΑΘΗΝΑ 9,84

Αξιοσημείωτο είναι ότι μετά το sms που θα αποστέλλεται θα μπορεί να κλεισθεί ραντεβού σε ιδιωτική μονάδα υγείας για τη μαστογραφία τόσο ψηφιακά όσο και τηλεφωνικά.

Η σχετική πλατφόρμα από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης είναι έτοιμη ώστε οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους. Τα διαθέσιμα ραντεβού θα είναι χρωματισμένα με «πράσινο» ενώ τα περιορισμένα με «πορτοκαλί» και «κίτρινο». Οι ενδιαφερόμενες θα ορίζουν την περιοχή που επιθυμούν, αλλά θα έχουν τη δυνατότητα να εξετασθούν και σε άλλα σημεία ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους.

Αίγιο: Δωρεάν εξετάσεις μαστού στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά | tempo24.news

Μετά τους ελέγχους του μαστού, θα ακολουθήσουν οι διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας από τον Ιούλιο καθώς και για τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Για τους άνδρες αναμένεται να ξεκινήσουν οι δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις για τον καρκίνο του προστάτη, ενώ δεν αποκλείεται αργότερα να ενταχθούν και προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του πνεύμονα.

Για το πρόγραμμα των δωρεάν εξετάσεων στον πληθυσμό υπάρχουν 270 εκατ. διαθέσιμα.

Πηγή : ethnos.gr

Αθήνα: Δωρεάν πλήρης έλεγχος μαστού στα Δημοτικά Ιατρεία Localit

Προηγούμενο άρθροΤουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων
Επόμενο άρθροThe Rolling Stones – Κυκλοφορία νέου live album!
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.