Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων

Είναι χρηματοδοτούμενο από το ΕΣΠΑ και αφορά 200.000 δικαιούχους, οι οποίοι θα λάβουν μία ψηφιακή κάρτα ύψους 150 ευρώ, έκαστος, για την επιδότηση των τουριστικών δαπανών διαμονής τους. Το νέο πρόγραμμα χρησιμοποιεί ως βάση την εφαρμογή του Freedom Pass, προβλέποντας μία διαδικασία πλήρως ψηφιακή και απλή.

Το υπουργείο Τουρισμού βρίσκεται σε διαδικασία διαμόρφωσης των νέων ετήσιων προγραμμάτων για την τόνωση της ζήτησης στον τουρισμό έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2025. Τα ετήσια αυτά προγράμματα θα χρηματοδοτούνται από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης.

Τουρισμός για Όλους: Ξεκινούν οι αιτήσεις - Οι δικαιούχοι - Ειδήσεις - νέα  - Το Βήμα Online

Το ενδιαφέρον είναι ότι το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» μπορεί να το αξιοποιήσει κάποιος για όποια εποχή του χρόνου επιθυμεί, ακόμη και για τον χειμώνα.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε τρέχουν και άλλα δύο προγράμματα. Αυτό του κοινωνικού τουρισμού του υπουργείου Εργασίας και ένα μικρότερο πρόγραμμα του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με σκοπό τη στήριξη της ζήτησης του εγχώριου τουρισμού σε Σάμο και Βόρεια Εύβοια.
Τουρισμός για όλους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα 100.000 ΝΕΑ voucher
Προηγούμενο άρθροStranger Things: Διάρκεια ταινιών θα έχουν τα τελευταία επεισόδια της 4ης σεζόν!
Επόμενο άρθροΔωρεάν εξετάσεις στις γυναίκες από τις αρχές Ιουνίου
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.