Από που εμπνεύστηκε η Disney το διάσημο παλάτι της
Κι όμως, το διάσημο παλάτι της Walt Disney είναι εμπνευσμένο από ένα κάστρο που υπάρχει στην Γερμανία!!

Ένα από τα πιο διάσημα παλάτια (όχι δε θα μιλήσουμε για το Μπάκινγχαμ) είναι αυτό που βλέπουμε στην αρχή των ταινιών της Disney. Μπορεί τα τελευταία χρόνια η γνωστή εταιρεία παραγωγής ταινιών να μας έχει δείξει διαφορετικές εκδοχές του παλατιού αυτού που ταιριάζει σε κάθε ταινία που θα παρακολουθήσουμε, όμως, το logo της μας έχει μείνει καλά χαραγμένο στη μνήμη. Από που εμπνεύστηκε, λοιπόν, η Walt Disney αυτό το παλάτι; Υπάρχει κάπου στον κόσμο ένα παρόμοιο; Αποτέλεσε αυτό έμπνευση για την εταιρεία;

Στις απορίες σου αυτές η απάντηση είναι ένα μεγάλο “ΝΑΙ”!

Το παλάτι που κοσμεί τους τίτλους αρχής των ταινιών της γνωστής εταιρείας είναι ένα από τα πιο μέρη με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα (προ κορωνοϊού) στη Γερμανία. Όχι άδικα, αφού είναι λες και ξεπήδησε από κάποιο παραμύθι.

Τo σήμα κατατεθέν της Disney, το παλάτι της, είναι στην πραγματικότητα εμπνευσμένο από το Κάστρο Νοϊσβάνσταϊν. Πρόκειται για ένα παλάτι του 19ου αιώνα το οποίο βρίσκεται σε λόφο πάνω από το χωριό Σβάνγκαου κοντά στο Φύσεν στη νοτιοδυτική Βαυαρία στη Γερμανία. Η κατασκευή του διατάχθηκε από τον Λουδοβίκο Β’ της Βαυαρίας ως χώρος ανάπαυσης και φόρος τιμής στον Ρίχαρντ Βάγκνερ. Ο Λουδοβίκος πλήρωσε για το παλάτι από τη περιουσία του και από δάνεια και όχι από τα δημόσια κεφάλαια της Βαυαρίας.

 

Το παλάτι αρχικά σχεδιαζόταν να γίνει προσωπικό καταφύγιο του βασιλιά, αλλά άνοιξε στο κοινό επί πληρωμή αμέσως μετά το θάνατό του το 1886, μη έχοντας ακόμα αποπερατωθεί. Από τότε το κάστρο έχουν επισκεφθεί περισσότεροι από 60 εκατομμύρια άνθρωποι. Το παλάτι έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες και αποτέλεσε την έμπνευση για το κάστρο της ωραίας κοιμωμένης της Disney και άλλων μεταγενέστερων κατασκευών.

Προηγούμενο άρθροΜεγάλη Δευτέρα: Τι συμβολίζει και τι ψάλλεται στις εκκλησίες.
Επόμενο άρθροΈκθεση φωτογραφιών του Νίκου Αλιάγα από 100 γνωστούς καλλιτέχνες εγκαινιάστηκε στο Παρίσι.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος