Έξι επαγγελματικοί θίασοι κουκλοθεάτρου ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο φόβο και την αποξένωση που έφερε η πανδημία

Η Κουκλοθεατρική Κολεκτίβα «Ταραξάκο» παρουσιάζει το πολυμορφικό συλλογικό έργο «Στάση Πρώτη» για τρεις μόνο παραστάσεις στο Θέατρο Επί Κολωνώ στις 29 και 30 Ιουνίου. Μία παράσταση κουκλοθεάτρου που αναζητά την συνάντηση με το ενήλικο βλέμμα. Η πρεμιέρα του έργου θα γίνει στην Αθήνα.

Στάση Πρώτη" - Συλλογική παράσταση από την Κουκλοθεατρική Κολεκτίβα Ταραξάκο - 28, 29 Ιουνίου - Enallaktikos

Έξι επαγγελματικοί θίασοι κουκλοθεάτρου από διάφορα μέρη της Ελλάδας ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο φόβο και την αποξένωση που έφερε η πρωτόγνωρη συνθήκη της πανδημίας. Απέναντι σε μια εποχή που ισοπεδώνει τους πάντες και τα πάντα, αντιτάσσουν το «Μαζί».

Θέατρο: Μία συλλογική παράσταση κουκλοθεάτρου - City Now

Βασικός άξονας στη συνεργασία της κολεκτίβας είναι οι σχέσεις εμπιστοσύνης, η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια. Στόχος της κολεκτίβας είναι να οργανώνει συλλογικές δράσεις, παραστάσεις, εργαστήρια και μικρά φεστιβάλ. Το όνομα της κολεκτίβας εμπνέεται από το φυτό του γένους Taraxacum. Το όνομα του, προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις “τάραξις” (πάθηση, διαταραχή) και “άκος” (φάρμακο, θεραπεία). Το ταραξάκο, το γνωστό μας ραδίκι, είναι ένα αυτοφυή, άγριο φυτό που από καταβολής κόσμου αποτελούσε τροφή και φάρμακο συγχρόνως. Όπως ακριβώς η μικρή και μεγάλη μας Τέχνη. Το κουκλοθέατρο.

Τα φτερά του μύθου: Το κουκλοθέατρο στα καλύτερά του

Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΣΤΑΣΗ ΠΡΩΤΗ»

«Το έργο είναι μια συνέχεια από μαρτυρίες, ένα όνειρο σε 5 αυτοτελείς πράξεις. Ένα όραμα ζωντανό, σε έναν κοινό γεωμετρικό χώρο, την «Στάση Πρώτη». Η «Στάση» σαν σύμβολο για την αναμονή, την επιβεβλημένη παύση, την μετάβαση σε ένα αχαρτογράφητο μέλλον, ενώνει τις αγωνίες και τους αγώνες μας, μπροστά στη θέα μιας πρωτόγνωρης εποχής. Απέναντι στο άγνωστο στεκόμαστε με τα γνώριμα εργαλεία μας – για να διηγηθούμε, για να ζήσουμε.

Με την κούκλα, την ποίηση, το τραγούδι. Για να φωτίσουμε ένα κοινό βλέμμα μέσα από το σκοτάδι της σκηνής. Για να κουβαλήσουμε κάτι από το χρέος της εποχής. Η παράσταση δεν έχει στόχο να μας διδάξει κάτι, δεν είναι μια δραματουργική εξομολόγηση, ούτε επίδειξη δεξιοτεχνίας. Δεν θα το δούμε από την σκοπιά του εφικτού ή του ανέφικτου ή της ουτοπίας. Η μαγική αυλή των παιδικών χρόνων δεν εξαλείφεται. Η ποίηση από αυτήν την ηλικία πηγάζει και πάντα θέλει να επιστρέφει εκεί.»

Κρατήσεις θέσεων: 210 5138067

Προηγούμενο άρθρο41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης.
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση για τα τμήματα Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος