41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Σαρανταένα συνεχή χρόνια ο θεσμός του Φεστιβάλ Βιβλίου αποτελεί ένα μοναδικό και αναπόσπαστο κομμάτι δράσης για το βιβλίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης που με τη λειτουργία του αντικατοπτρίζει την ανεπανάληπτη αυτή σχέση που έχουν οι επισκέπτες κάθε χρόνο με αυτό εν όψει του καλοκαιριού.

Από την Παρασκευή 24 Ιουνίου και έως τις 10 Ιουλίου ο χώρος της παραλίας του Λευκού Πύργου και κατά μήκος μέχρι τη Στάση Στρατηγείου με τα χιλιάδες βιβλία στα περίπτερα των εκθετών θα δημιουργήσουν μια μαγική εικόνα, η οποία και με τη συντροφιά της θαλάσσιας αύρας θα αποζημιώνει καθημερινά τον πιο μικρό έως και τον μεγαλύτερο φίλο του, που θα προτιμήσει να ενημερωθεί και να προμηθευτεί τα βιβλία του.

Και όμως, το Φεστιβάλ Βιβλίου θα πραγματοποιηθεί με επιτυχία - Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή | ΒΟΡΕΙΟΣΕΛΛΑΣ

Το Φετινό 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης φέτος θα είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή. Μέσα από τις σελίδες των βιβλίων που θα διαθέσουν οι εκδότες θα έχουν όλοι οι επισκέπτες του την ευκαιρία να ανασύρουν μνήμες και να μάθουν τα γεγονότα που σημάδεψαν την ιστορία του τόπου και τον Ελληνισμό.

Όλο αυτό το διάστημα από τις 7 το απόγευμα και έως τις 11.00 το βράδυ οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την ελληνική  βιβλιοπαραγωγή με νέες κυκλοφορίες βιβλίων αλλά και παλαιότερες και να παίρνουν μέρος σε διάφορα χάπενινγκ-διαγωνισμούς.

41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης | Mikrofwno.gr

Επίσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με συγγραφείς στα περίπτερα των εκθετών που θα βρίσκονται καθημερινά και θα υπογράφουν τα βιβλία τους, ενώ θα μπορούν  να παρακολουθήσουν τις παράλληλες εκδηλώσεις που θα γίνονται στο χώρο των εκδηλώσεων μπροστά στο Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Χιλιάδες τίτλοι βιβλίων, όπως κάθε χρόνο, στοιβαγμένοι με τη σειρά στους πάγκους των εκδοτικών οίκων θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους να τα αποκτήσουν και να μοιραστούν μαζί τους πανέμορφα ταξίδια στον ατελείωτο κόσμο της γνώσης.
Τι να περιμένουμε (εκτός από βροχή...) στο φετινό Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης
Το βιβλίο μπορεί και στέκεται και αντιστέκεται αξιοπρεπώς στις δυσκολίες της ανθρωπότητας, της πανδημίας, των αυξήσεων και κάνει τον άνθρωπο να είναι αισιόδοξος προς το μέλλον.
Το 41ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Βιβλίου Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνεται με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Υ.ΜΑ.Θ – Υπουργείο Εσωτερικών (Τομέας Μακεδονίας Θράκης).
Προηγούμενο άρθροΤο παιδί-θαύμα, ένας από τους νεότερους μουσικούς στον κόσμο.
Επόμενο άρθροΈξι επαγγελματικοί θίασοι κουκλοθεάτρου ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο φόβο και την αποξένωση που έφερε η πανδημία.