Ανακοίνωση για τα τμήματα Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου

Σκοπός και έργο του Τμήματος Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, είναι η καλλιτεχνική ευαισθητοποίηση, η επαγγελματική κατάρτιση και η κατάλληλη εκπαίδευση των νέων, προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα του ηθοποιού. Η φοίτηση διαρκεί 3 χρόνια και είναι δωρεάν.

Τα μαθήματα Υποκριτικής  τα οποία διδάσκονται και αποβλέπουν σε αυτό το σκοπό, ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες:

Υποκριτική: Το μάθημα αυτό διδάσκουν κατ’ επάγγελμα ηθοποιοί και σκηνοθέτες με διδακτική εμπειρία. Προβλέπονται τρεις καθηγητές ανά έτος.

Θεωρητικά  μαθήματα: Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Στοιχεία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία Κινηματογράφου. Αυτά διδάσκονται από καθ’ ύλην αρμόδιους καθηγητές.

Τεχνικά μαθήματα: Γυμναστική – Χορός, Εκφραστική Κίνηση – Χορός, Ελληνικοί Παραδοσιακοί Χοροί, Οπλομαχητική, Μουσική, Ορθοφωνία, Θεατρικό Τραγούδι, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία – Διασκευή Προσώπου. Όλα τα παραπάνω διδάσκονται και στα τρία έτη.

Το Τμήμα Υποκριτικής υπάγεται στη Δραματική Σχολή, η οποία τελεί υπό την εποπτεία και ευθύνη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, διοικείται από τον Διευθυντή της ή τον Υπεύθυνο Σπουδών, καθώς και το Σύλλογο των Καθηγητών, όργανα τα οποία έχουν την ευθύνη για κάθε εκπαιδευτικό, διοικητικό ή πειθαρχικό ζήτημα πιθανόν προκύψει.

Τα μαθήματα Σκηνοθεσίας  τα οποία διδάσκονται και αποβλέπουν σε αυτό το σκοπό, ταξινομούνται σε τρεις κατηγορίες:

Σκηνοθεσία – Υποκριτική:  Τα μαθήματα αυτά διδάσκουν κατ’ επάγγελμα σκηνοθέτες και ηθοποιοί με διδακτική εμπειρία. Προβλέπονται τρεις καθηγητές ανά έτος.

Θεωρητικά  μαθήματα: Δραματολογία, Ιστορία Θεάτρου, Στοιχεία Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, Ιστορία Κινηματογράφου, Ιστορία Σκηνοθεσίας. Αυτά διδάσκονται από αρμόδιους καθ’ ύλην καθηγητές.

Τεχνικά μαθήματα: Γυμναστική – Χορός, Εκφραστική Κίνηση – Χορός, Μουσική και Ορθοφωνία. Όλα τα παραπάνω διδάσκονται και στα τρία έτη.

Το Τμήμα Σκηνοθεσίας υπάγεται στη Δραματική Σχολή, η οποία τελεί υπό την εποπτεία και ευθύνη του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, διοικείται από τον Διευθυντή της ή τον Υπεύθυνο Σπουδών, καθώς και το Σύλλογο των Καθηγητών, όργανα τα οποία έχουν την ευθύνη για κάθε εκπαιδευτικό, διοικητικό ή πειθαρχικό ζήτημα πιθανόν προκύψει.

Οι αιτήσεις για τις εισαγωγικές εξετάσεις του σπουδαστικού έτους 2022-2023 θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα του Εθνικού Θεάτρου:

– από την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
– έως και την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022

Πληροφορίες: n-t.gr

Προηγούμενο άρθροΈξι επαγγελματικοί θίασοι κουκλοθεάτρου ενώνουν τις δυνάμεις τους ενάντια στο φόβο και την αποξένωση που έφερε η πανδημία.
Επόμενο άρθροΚινηματογραφικές βραδιές Όλο το Πρόγραμμα του Ιουλίου.