4η διοργάνωση Culinary Journeys Series

Ήλιος, θάλασσα και καλό φαγητό. Για τους πολλούς από τα εκατομμύρια τουρίστες που κατακλύζουν κάθε χρόνο τη χώρα μας, αλλά και για τους περισσότερους συμπατριώτες μας, αυτή είναι η «αγία τριάδα» των διακοπών στην Ελλάδα.

Συν τον πολιτισμό, βεβαίως, είναι και το απλό, ανεπιτήδευτο, νόστιμο φαγητό «της μαμάς», που βρίσκεις σε πλείστα όσα παραδοσιακά ταβερνάκια τιμούν την αποστολή τους.

Αλλά και το άλλο, το ψαγμένο, αυτό που στοχεύει σε ιδιαίτερα απαιτητικούς και κοσμογυρισμένους ουρανίσκους και στα υπέρτατης αίγλης γαστρονομικά «αστέρια».

Aleria cropped

Το θερινό γαστρονομικό σίκουελ του Daios Cove διοργανώνεται για τέταρτη χρονιά με ένα εντυπωσιακό line-up καλεσμένων.

Αυτόν τον παγκόσμιο πολιτισμό της δημιουργίας της γεύσης έρχεται να «αποθεώσει» για ακόμη μια χρονιά ένα βραβευμένο ελληνικό θέρετρο, το Daios Cove. Χτισμένο στον μυχό ενός όρμου λίγα χιλιόμετρα από τον Άγιο Νικόλαο στο Λασίθι, παρουσιάζει αυτό το καλοκαίρι την 4η διοργάνωση Culinary Journeys Series στις 5 Ιουνίου . Πρόκειται για ένα γαστρονομικό φεστιβάλ με βραβευμένους με αστέρια Michelin και διακεκριμένους σεφ από τα καλύτερα εστιατόρια όλου του κόσμου και της Ελλάδας.

Ο βραζιλιάνος Amaury  Bouhours, ο επίσης «διάστερος» βραζιλιάνος Alex Atala, ο εΟ έτερος εκλεκτός του Ducasse, Romain Meder, η πρώτη γυναίκα σεφ από το Μεξικό που απέκτησε αστέρι Michelin 2020 Karime López, ο Co-Executive Chef, μαζί με τον σύζυγό της Kondo ‘Taka’ Takahiko, του πρώτου Gucci Osteria στη Φλωρεντία,  αλλά και οι Έλληνες  Γκίκας ΞενάκηςΠαύλος Κυριάκης και ο βραβευμένος pastry chef Σπύρος Πεδιαδιτάκης είναι οι σεφ που θα αποθεώσουν για ακόμη μια χρονιά το βραβευμένο ελληνικό θέρετρο, αυτόν τον παγκόσμιο πολιτισμό της δημιουργίας της γεύσης, το Daios Cove!

Daios Cove: Το Culinary Journeys Series, το γαστρονομικό φεστιβάλ που μας ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο, επιστρέφει για 4η χρονιά | Jenny.gr

Όλοι τους θα δημιουργήσουν signature πιάτα στο Ocean Restaurant, ένα από τα 6 αυτόνομα εστιατόρια και μπαρ του Daios Cove. Το καθένα ξεχωριστό, με τον δικό του χαρακτήρα,λιτό και σχολαστικός.

Tα πιάτα, που ξεχωρίζουν για τη φρεσκάδα, την αυθεντικότητα και τις εξαιρετικές γεύσεις, καθώς και η ποιότητα,τα φρέσκα, τοπικά και εποχιακά υλικά, σε συνδυασμό με τη δημιουργική αξία των σεφ υπόσχονται να προσφέρουν ένα αξέχαστο γαστρονομικό ταξίδι.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΑρχαία πόλη 3.400 ετών αναδύθηκε από τα νερά του Τίγρη ποταμού
Επόμενο άρθρο«Με τον Φακό των γυναικών»: Μεγάλο αφιέρωμα από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος