Υποβρύχιο Μουσείο Αγαλμάτων

Το 2009 δημιουργήθηκε ένα ξεχωριστό και μοναδικό στον κόσμο υποβρύχιο σύγχρονο μουσείο τέχνης που ονομάζεται MUSA (Museo Subacuático de Arte) στην θαλάσσια περιοχή του Κανκούν του Μεξικού.Συγκεκριμένα, αυτό το κρυμμένο συνονθύλευμα φύσης και τέχνης είναι περίτεχνα κρυμμένο ανάμεσα στα νησιά Κανκούν και Ίσλα Μουχέρες στην ακτή του Μεξικού.

Πάμε στο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής στο Κανκούν - iTravelling

Η ιδέα για τη δημιουργία του ανήκει στον Roberto Díaz Abraham, πρώην Πρόεδρο του Ναυτικού Συνδέσμου του Κανκούν και στον Jaime González Cano, Διευθυντή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου του Μεξικού. Η βασική ιδέα ήταν η κατασκευή ενός υποθαλάσσιου πάρκου με σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την καταστροφή των θαλάσσιων οικοσυστημάτων. Το μουσείο βρίσκεται στο «νησί των Γυναικών» και για να το επισκεφθείτε θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι για ένα υποβρύχιο ταξίδι, αφού θα βρεθείτε κάτω από τη θάλασσα.

Αν όμως πάρετε την απόφαση γι’ αυτή την κατάβαση, θα θαυμάσετε από κοντά τα γλυπτά του Βρετανού καλλιτέχνη Τζέισον ΝτεΚάιρες Τέιλορ, αλλά και δημιουργήματα ντόπιων, που όλα είναι κατασκευασμένα από ειδικά υλικά, τα οποία βοηθούν στην ανάπτυξη της ζωής των κοραλλιών. Οι συνολικές εγκαταστάσεις του μουσείου καταλαμβάνουν επιφάνεια άνω των 420 τετραγωνικών μέτρων και τα αγάλματα ζυγίζουν πάνω από 200 τόνους. Το υποβρύχιο πάρκο υπολογίζεται ότι το επισκέπτονται 750.000 τουρίστες τον χρόνο, ενώ ένας από τους στόχους των ιδρυτών του είναι η τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

Ταξιδέψτε στο υποβρύχιο μουσείο γλυπτών στο Κανκούν του Μεξικού

Ως πνευματικό τέκνο του Βρετανού γλύπτη Jason De Caires Taylor, το μουσείο φιλοξενεί την εγκατάσταση σχεδόν 500 γλυπτών κανονικού μεγέθους βυθισμένα κάτω από τη θάλασσα στις μαγευτικές ακτές των νησιών της Καραϊβικής. Εκτός του ότι αποτελεί έναν υπέροχο προορισμό διακοπών, το Κανκούν είναι επίσης περιοχή διατήρησης της παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς.

Έτοιμοι για κατάδυση; Δείτε εκπληκτικές εικόνες από το μεγαλύτερο υποβρύχιο μουσείο στον κόσμο

Προωθεί τη θαλάσσια ποικιλομορφία μέσω των υποβρύχιων εγκαταστάσεων που λειτουργούν επίσης ως ένα εύφορο τοπίο για την χαμένη πανίδα της. Εάν τυχαίνει να είστε λάτρεις των δελεαστικών νερών του ωκεανού, ίσως να έχετε βρει το σωστό σημείο για τις επόμενες διακοπές σας! Το όνειρό σας να κολυμπήσετε σε αυτήν την εξωτική πανίδα ανάμεσα σε ενδιαφέροντα έργα τέχνης μόλις έγινε πραγματικότητα!

Υποβρύχιο μουσείο γλυπτών στο Κανκούν του Μεξικού | Sportsmag

Το υποβρύχιο μουσείο του Κανκούν διατηρεί ένα ενδιαφέρον μείγμα αγαλμάτων που περιλαμβάνουν θέματα όπως η απληστία του κεφαλαίου και η απλοϊκή ολιστική ζωή της κοινότητας των ψαράδων. Θα βρείτε γλυπτά που ποικίλουν από απλά αντικείμενα, όπως ένα τραπέζι κουζίνας έως παγκοσμίου φήμης μορφές τέχνης. Άλλα γλυπτά όπως αυτό μιας ομάδας ανδρών, με τα κεφάλια τους θαμμένα στην άμμο, περνούν μέσω της τέχνης το μήνυμα της καπιταλιστικής εξουθένωσης.

Κύπρος: Στην Αγία Νάπα το πρώτο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής της Μεσογείου

Το «Silent Evolution» είναι ένα άλλο δημοφιλές γλυπτό που παρουσιάζει μια ομάδα περίπου 450 ειδωλίων ανθρώπινου μεγέθους που στέκονται μαζί, αντιπροσωπεύοντας μια όμορφη κοινωνία όπου όλοι ζουν αρμονικά. Ως τουρίστας του υποθαλάσσιου μουσείου του Κανκούν, θα βρεθείτε να περνάτε μέσα από αυτά τα δελεαστικά νερά που υφαίνουν τη δική σας υδάτινη μνήμη!

Στην Ισπανία το πρώτο υποβρύχιο μουσείο γλυπτών στην Ευρώπη – News.gr

Το υποθαλάσσιο μουσείο του Κανκούν ή αλλιώς MUSA προσφέρει στους τουρίστες μια ποικιλία επιλογών για να εξερευνήσουν τη φυσική ομορφιά των κοραλλιογενών υφάλων και τη μαγευτική δεξιοτεχνία των βυθισμένων έργων τέχνης του. Υπάρχει η επιλογή των καταδύσεων ή απλά της κολύμβησης με αναπνευστήρα.

Πάμε στο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής στο Κανκούν - iTravelling

Το μέσο βάθος του μουσείου είναι 8 μέτρα, οπότε θα πρέπει κάποιος να γνωρίζει κολύμπι ή και να έχει πιστοποιητικό γνώσης κατάδυσης πριν τολμήσει να βουτήξει στον ωκεανό! Για τους λιγότερο θαρραλέους υπάρχει η επιλογή της κρουαζιέρας με ειδικά διαμορφωμένα σκάφη με γυάλινο πάτωμα! Έτσι μπορεί κανείς να θαυμάσει τα υπέροχα υποθαλάσσια εκθέματα του μουσείου και να βγάλει όσες φωτογραφίες επιθυμεί χωρίς καν να βραχεί!

Πάμε στο Υποβρύχιο Μουσείο Γλυπτικής στο Κανκούν - iTravelling

Αν έχετε βάλει το Μεξικό στην λίστα σας, ξεκινήστε τώρα μαθήματα κατάδυσης!! Το υποθαλάσσιο μουσείο του Κανκούν είναι μια εμπειρία που ΠΡΕΠΕΙ να την ζήσετε από κοντά!

 

 

Προηγούμενο άρθροΑύριο στις αίθουσες : “The Protégé “- Κώδικας Εκδίκηση
Επόμενο άρθροΜόνο οχήματα μηδενικών εκπομπών θα κυκλοφορούν στην Ελλάδα
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος