Όταν ο Ντέιβιντ Μπόαρντ βρήκε ένα μικρό χρυσό δαχτυλίδι, χρησιμοποιώντας τον ανιχνευτή μετάλλων του, δεν έδωσε μεγάλη σημασία. Όμως, αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για βέρα από τον μεσαίωνα, η αξία της οποίας εκτιμάται ότι φτάνει τα 47.000 δολάρια.

Ο 69χρονος είχε πάρει άδεια για να κάνει έρευνα σε ένα βοσκοτόπι στο Ντόρσετ της Αγγλίας. Καθώς η ημέρα πλησίαζε στο τέλος της κι ενώ κόντευε να τα παρατήσει, ο ανιχνευτής μετάλλων εντόπισε κάτι. Σε βάθος περίπου 13 εκατοστών ήταν το δαχτυλίδι, που το έβαλε στην τσέπη του, νομίζοντας ότι ήταν απλά ένα κομματάκι μετάλλου.

«Όταν γύρισα σπίτι και το ξέπλυνα, συνειδητοποίησα ότι ήταν κάτι πολύ καλύτερο από αυτό που πίστευα», δήλωσε στο CNN.

Η βέρα είναι σε «σχεδόν τέλεια κατάσταση», σύμφωνα με τον Νάιτζελ Μάιλς, σύμβουλο του οίκου Noonans που θα οργανώσει τη δημοπρασία στην οποία θα πουληθεί, στα τέλη του μήνα. Η τιμή του δαχτυλιδιού αναμένεται να φτάσει τα 35.500- 47.300 δολάρια.

Είναι από χρυσό, έχει ένα διαμάντι και στο εσωτερικό του υπάρχει στα γαλλικά η επιγραφή «κρατώ την πίστη σου, κράτα τη δική μου».

Η πρώτη φορά που ο Ντέιβιντ Μπόαρντ άρχισε να κάνει έρευνες με ανιχνευτή μετάλλων ήταν τη δεκαετία του ‘70, σε παραλίες της περιοχής, όμως δεν είχε μεγάλη τύχη. Επέστρεψε σε αυτή την ασχολία το 2019, αλλά- παρότι συνεχίζει τις αναζητήσεις- ξέρει πως η βέρα που εντόπισε είναι εύρημα που τυχαίνει «μια φορά στη ζωή σου».

Προηγούμενο άρθρο“Τα φώτα της πόλης” του Τσάρλι Τσάπλιν
Επόμενο άρθροΜικρό Αδριάνειο φεστιβάλ