Με σχεδόν 2000 χρόνια ιστορίας στην πλάτη του, το μυστηριώδες υπόγειο Αδριάνειο Υδραγωγείο διασχίζει αθόρυβα την πόλη μας, κουβαλώντας ακόμα νερό.

Οι Περιπατητές Νερού σας περιμένουν για ένα δημιουργικό πρωινό την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, από τις 10:00 ως τις 15:00 στον Πολυχώρο Myrtillo Café, Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλίας & Λάμψα, Αμπελόκηποι).

Αντλώντας έμπνευση από το μυστικό αυτό ποτάμι, σας προσκαλούν να εμπνευστείτε κι εσείς και να τους ακολουθήσετε σε ένα πρωινό παιχνιδιού, ενημέρωσης και οραματισμού για μικρούς και μεγάλους.

Το φεστιβάλ διοργανώνεται από την Αδριάνεια κοινότητα η οποία προέκυψε μέσα από τις δράσεις του έργου και έρχεται για να συναντήσει το ευρύτερο κοινό μέσα από την ανάγκη να μοιραστούμε το όραμά μας για τον υπόγειο αυτό θησαυρό.

Πρόγραμμα

10.00 – 11.15: Τα σχολεία μιλούν για το δικό τους Αδριάνειο
Παρουσίαση και σύντομη συζήτηση για εκπαιδευτικές δράσεις γύρω από το υδραγωγείο για θέματα περιβάλλοντος, πολιτισμού και σχεδιασμού.

11.15 – 12.30: Φτιάξε το δικό σου ήρωα και ταξίδεψε μαζί του στο μυστικό ποτάμι!
Φτιάχνουμε χάρτινους ήρωες και διασχίζουμε μαζί τους το Υδραγωγείο.
Ενα εργαστήριο κατασκευής χάρτινων ηρώων και αφήγησης για παιδιά από 5-12 ετών.

12.30 – 14.00: Αναδεικνύοντας το υπόγειο ποτάμι στο χώρο και το χρόνο
Ενα παιχνίδι για ενήλικες πάνω στο χάρτη της ροής του Αδριανείου.

14.00 – 15.00: Drop a message
Μικροί μεγάλοι παίζουμε μαζί το dropamessage.gr, το πρώτο ψηφιακό παιχνίδι – εφαρμογή γνωριμίας με το υπόγειο υδραγωγείο που δημιουργήθηκε από την ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο του Cultural H.ID.RA.N.T.

Παράλληλες Δράσεις

10.00 – 15.00: Μάθε για το Αδριάνειο και τους ανθρώπους του
Παρουσιάσεις οπτικοακουστικού υλικού σχετικά με την ιστορία του Αδριάνειου Υδραγωγείου, τα χαρακτηριστικά του και τις δράσεις που υλοποιούνται φέρνοντας στην επιφάνεια τις αθέατες πλευρές του.

10.00 – 15.00: Δράσεις στις όχθες του Αδριάνειου για μικρούς και μεγάλους περιπατητές
Οι επισκέπτες προσκαλούνται να συμμετέχουν σε διαδραστικές περιπέτειες για να ανακαλύψουν καλά κρυμμένα μυστικά του Αδριάνειου στα φρεάτια του, να ζωγραφίσουν τα ορμητικά νερά του, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν.

Προηγούμενο άρθροΒρέθηκε Μεσαιωνική Βέρα αξίας 47.000$
Επόμενο άρθροΗ 95χρονη Που Κέρδισε Το Βραβείο Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη Στα Latin Grammy Awards
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος