Ο Bono ανακοίνωσε την κυκλοφορία της Αυτοβιογραφίας του.

Ο τραγουδιστής και φρόντμαν των U2Bono, ανακοίνωσε την είσοδό του στον κόσμο της λογοτεχνίας τοποθετώντας τον Νοέμβριο την κυκλοφορία των απομνημονευμάτων του που θα έχουν τον τίτλο «Surrender: 40 Songs, One Story».

Surrender: 40 Songs, One Story»: Τα απομνημονεύματα του Bono

Το 576 σελίδων βιβλίο πρόκειται να κυκλοφορήσει την 1η Νοεμβρίου μέσω του εκδοτικού οίκου Alfred A. Knopf (και σε μορφή audiobook μέσω του Penguin Random House) και, όπως υποδηλώνει ο τίτλος του, θα εξερευνά την προέλευση 40 βασικών τραγουδιών στη δισκογραφία των U2.

Κάθε κεφάλαιο θα φέρει τον τίτλο του τραγουδιού, το οποίο περιγράφει, με την ιστορία της ζωής του Bono να ξετυλίγεται σε όλο το βιβλίο.

Το βιβλίο δεν θα παρουσιάζει μόνο με λεπτομέρειες ολόκληρο το μουσικό ταξίδι του Bono, αλλά και τις κρίσιμες στιγμές στη ζωή του. Καλύπτει τα πάντα «από τις πρώτες μέρες της ζωής του στο Δουβλίνο, συμπεριλαμβανομένης της ξαφνικής απώλειας της μητέρας του όταν ήταν 14 ετών, μέχρι το απίθανο ταξίδι των U2 που έγιναν ένα από τα πιο σημαντικά ροκ συγκροτήματα στον κόσμο, μέχρι τα 20 χρόνια ακτιβισμού του αφιερωμένα στον αγώνα κατά του AIDS και της ακραίας φτώχειας.

Bono announces new memoir Surrender: 40 Songs, One Story - Radio X

Με αφορμή τα 62α γενέθλιά του στις 10 Μαΐου, ο Bono έδωσε μια πρώτη γεύση από το «Surrender: 40 Songs, One Story» με τη μορφή animation με αφήγηση. Είναι μια ανάγνωση του κεφαλαίου «Εκτός Ελέγχου» (Out Of Control) που περιγράφει λεπτομερώς τη γένεση του ομώνυμου σινγκλ των U2, εμπνευσμένη από τους Ramones.

«Όταν άρχισα να γράφω αυτό το βιβλίο, ήλπιζα να σκιαγραφήσω με λεπτομέρεια αυτό που προηγουμένως είχα περιγράψει μόνο σε τραγούδια», είπε ο Bono. «Τους ανθρώπους, τα μέρη και τις δυνατότητες στη ζωή μου. Η παράδοση (surrender) είναι μια λέξη με νόημα για μένα. Μεγαλώνοντας στην Ιρλανδία τη δεκαετία του εβδομήντα με τις γροθιές μου ψηλά (μουσικά μιλώντας), δεν ήταν μια φυσική έννοια», κατέληξε.

Bono Tells His Life In Surrender: 40 Songs, One Story” - Award World

Προηγούμενο άρθροΟι ONIRAMA Live στο Vox.
Επόμενο άρθροΒαϊόλα Ντέιβις: Μια ξεχωριστή βράβευση στο Φεστιβάλ Καννών.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.