Νέος ιδιοκτήτης του Twitter ο Έλον Μασκ

Είναι πλέον γεγονός. Το Twitter αλλάζει χέρια καθώς η διοίκηση του ήρθε σε συμφωνία για την πώλησή του στον Έλον Μασκ αντί 43 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters και επιβεβαιώνει και το ΤΜΖ, η πρόταση του Μασκ έγινε αποδεκτή το μεσημέρι της Δευτέρας και μέσα στην ημέρα μάλιστα θα γίνει και η σχετική ανακοίνωση.

Sorpresa en Wall Street: Elon Musk compró el 9,2% de Twitter y la acción de la red social saltó 25% antes de la apertura del mercado - Infobae

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες υπήρχε ένας «πόλεμος» ανάμεσα στους μετόχους και την διοίκηση του Twitter καθώς πολλοί ήθελαν να μην γίνει αποδεκτή η πρόταση άμεσα ώστε να ανέβει η προσφορά του Μασκ ενώ οι υπόλοιπο ζητούσαν να προχωρήσει η πώληση ώστε να μη χαθεί η ευκαιρία για μυθικό κέρδος.

Ο Μασκ αγόρασε πρόσφατα το 9,2% των μετοχών του Twitter, πρότεινε να αγοράσει των σύνολο της εταιρείας στην τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή και να βγάλει την εταιρεία από την Γουόλ Στριτ.

Έτσι θα μοιάζει το Twitter με τον΄Ελον Μασκ ως βασικό παίκτη

 

Να σημειωθεί πως οι προθέσεις που έχει ο Νοτιοαφρικανός κροίσος για το δημοφιλές social media έχουν να κάνουν με βάση «την ελευθερία του λόγου» ενώ αναμένεται να αυξήσει ακόμη και τους χαρακτήρες των «τιτιβισμάτων» που μπορεί να κάνει ο κάθε χρήστης.

Τέλος, η μεγαλύτερη αλλαγή που έχει ανακοινώσει ο Μασκ έχει να κάνει με τον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται καθώς σκοπεύει να τον κάνει «ανοιχτό» έτσι ώστε να μπορούν οι χρήστες να δουν τι «τρεντάρει» και για ποιο λόγο αντί απλά να τους ανακοινώνεται όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

 

Προηγούμενο άρθροΞεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων.
Επόμενο άρθροΑγαλματίδιο 4.500 ετών βρέθηκε σε χωράφι στη Λωρίδα της Γάζας.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.