Αγαλματίδιο 4.500 ετών βρέθηκε σε χωράφι στη Λωρίδα της Γάζας

Ενα πέτρινο αγαλματίδιο ηλικίας 4.500 ετών, που εικονίζει μια θεά της αρχαιότητας, εντοπίστηκε στη νότια Λωρίδα της Γάζας, όπως ανακοίνωσε η αρχαιολογική υπηρεσία του παλαιστινιακού θύλακα.

Το αγαλματίδιο, ύψους 22 εκατοστών, είναι σκαλισμένο σε ασβεστολιθική πέτρα και χρονολογείται από το 2.500 π.Χ. Βρέθηκε από έναν αγρότη στο χωράφι του στο Χαν Γιουνές, ανέφερε το υπουργείο Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Χαμάς, του ισλαμιστικού κινήματος που ελέγχει τη Γάζα.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο για το τμήμα των Αρχαιοτήτων, Τζαμάλ Αμπού Ρέντα, το αγαλματίδιο εικονίζει τη θεά Ανάτ των Χαναναίων, που ήταν η θεά του έρωτα και της ομορφιάς.

Η θεά Ανάτ: Αγαλματίδιο 4.500 ετών βρέθηκε σε χωράφι στη Λωρίδα της Γάζας - CNN.gr

Εντοπίστηκε σε περιοχή που αποτελούσε «σημαντικό εμπορικός δρόμο για πολλούς πολιτισμούς» που έζησαν εκεί πριν από χιλιετίες, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Τον Φεβρουάριο, εργάτες που δούλευαν σε μια οικοδομή στη βόρεια Γάζα ανακάλυψαν 31 τάφους της ρωμαϊκής εποχής, του 1ου μ.Χ. αιώνα.

Λωρίδα της Γάζας: Βρέθηκε αγαλματίδιο της θεάς Ανάτ, ηλικίας 4.500 ετών

Προηγούμενο άρθροΝέος ιδιοκτήτης του Twitter ο Έλον Μασκ.
Επόμενο άρθροΕπιστρέφει ο Δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας – Ποιες μέρες ισχύει.
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.