Αρκετά είναι τα πολιτιστικά δρώμενα που ακυρώνονται ή αναβάλλονται το διάστημα από 1 έως 3 Μαρτίου, λόγω του τριήμερου πένθους που κήρυξε η Πολιτεία μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Αναλυτικά οι εκδηλώσεις που αναβάλλονται:

 

Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης: Ματαίωση τελετής έναρξης και εορταστικών εκδηλώσεων

Συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ματαιώνει την αυριανή, προγραμματισμένη τελετή έναρξης, τις εορταστικές εκδηλώσεις και συναυλίες της 25ης διοργάνωσης.

«Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης ματαιώνει την αυριανή τελετή έναρξης, τις εορταστικές εκδηλώσεις και τις συναυλίες που είχαν προγραμματιστεί στο πλαίσιο του 25ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος για την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών. Θα πραγματοποιηθούν μόνο οι προβολές των ταινιών και οι εργασίες της Αγοράς», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σε αυτή την ώρα οδύνης, οι σκέψεις μας βρίσκονται στους συγγενείς των θυμάτων, στους οποίους εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια», καταλήγει.

 

Η Εθνική Πινακοθήκη συμμετέχει στο τριήμερο εθνικό πένθος

Συμμετέχοντας στο τριήμερο εθνικό πένθος που κηρύχθηκε μετά την τραγωδία στα Τέμπη, η Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου μεταθέτει τις προγραμματισμένες για σήμερα, αύριο και μεθαύριο παραστάσεις της περφόρμανς «Sognatta Terra tu m’ appartiens» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή, η οποία πραγματοποιείται στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Κωνσταντίνος Παρθένης, η ιδανική Ελλάδα της ζωγραφικής του» στον χώρο των περιοδικών εκθέσεων «Αντώνης Κομνηνός», όπου φιλοξενείται και η έκθεση.

Οι παραστάσεις μεταφέρονται για το τριήμερο Σάββατο 4, Κυριακή 5 και Δευτέρα 6 Μαρτίου αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα:

  • Η παράσταση της Τετάρτης 1/3 μεταφέρεται για το Σάββατο 4/3 στις 19.30.
  • Η παράσταση της Πέμπτης 2/3 μεταφέρεται για την Κυριακή 5/3 στις 19.30.
  • Η παράσταση της Παρασκευής 3/3 μεταφέρεται για τη Δευτέρα 6/3 στις 19.30

«Οι θεατές που δεν μπορούν να παρευρεθούν στις νέες ημερομηνίες παρακαλούνται να προσέλθουν με τα εισιτήριά τους στα ταμεία της Εθνικής Πινακοθήκης προκειμένου να τους επιστραφεί το αντίτιμο», αναφέρει η ανακοίνωση.

 

Το ΚΘΒΕ ακυρώνει τις παραστάσεις του

Ακυρώνονται από σήμερα και έως τις 3 Μαρτίου όλες οι παραστάσεις στις σκηνές του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, λόγω του τριήμερου εθνικού πένθους.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΘΒΕ αναφέρει: «Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους στη σφοδρή σύγκρουση των δυο αμαξοστοιχιών στην περιοχή των Τεμπών ακυρώνει όλες τις παραστάσεις στις σκηνές του από την 1η έως και τις 3 Μαρτίου.

Μεσίστιες θα κυματίζουν και οι σημαίες στους χώρους του ΚΘΒΕ, για τον χαμό των δεκάδων συμπολιτών μας. Το Διοικητικό Συμβούλιο, η Καλλιτεχνική Διεύθυνση και οι εργαζόμενοι του ΚΘΒΕ εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων».

 

Από την πλευρά της, η Εθνική Λυρική Σκηνή αναβάλλει την προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη συναυλία της Διαπολιτισμικής Χορωδίας της στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος η οποία μεταφέρεται στις 5 Απριλίου.
Να σημειωθεί ότι οι θεατές που έχουν προμηθευτεί δωρεάν δελτία εισόδου θα ενημερωθούν από τα Ταμεία της ΕΛΣ και θα τους δοθεί η δυνατότητα μεταφοράς τους στη νέα ημερομηνία.

Σε αναβολή όλων των εκδηλώσεων του τριημέρου προχωρά και ο Δήμος Αθηναίων. Ανάμεσα τους και η προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής τελετή αποκαλυπτηρίων της προτομής του Αντώνη Σαμαράκη, στην Πλατεία Αυδή. Στο μεταξύ, με πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, οι σημαίες σε όλα τα δημόσια κτίρια της πόλης θα κυματίζουν μεσίστιες.

Προηγούμενο άρθρο“Πρόσωπο με πρόσωπο”: Έκτακτη εκπομπή για την τραγωδία στα Τέμπη
Επόμενο άρθροOpen Call για συμμετοχή στο πρόγραμμα Tailor-made Residency