Το Βραβείο LIT Design για το 2021 απονεμήθηκε στην Ακρόπολη

Το μεγάλο βραβείο φωτιστικού σχεδιασμού LIT Design Award για το 2021 απονεμήθηκε χθες στην Ελευθερία Ντεκώ για τον νέο φωτισμό της Ακρόπολης, παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνας Μενδώνη, στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τα LIT Design Awards, με έδρα την Ελβετία, δημιουργήθηκαν για να αναγνωρίσουν τις προσπάθειες ταλαντούχων διεθνών σχεδιαστών προϊόντων φωτισμού και εφαρμοστών φωτισμού. Επιβραβεύουν τη δημιουργικότητα και την καινοτομία στους τομείς των προϊόντων και των εφαρμογών φωτισμού.

Το κορυφαίο βραβείο φωτιστικού σχεδιασμού LIT Design Award στην Ακρόπολη - Ειδήσεις - νέα - Το Βήμα Online

Σημειώνεται ότι ο φωτισμός της Ακρόπολης πραγματοποιήθηκε με δωρεά και υλοποίηση από το Ίδρυμα Ωνάση, σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη των Υπηρεσιών του ΥΠΠΟA.

“Το φως της Ακρόπολης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο”, τόνισε η Λίνα Μενδώνη.

Συνεχίζοντας,”Ο φωτισμός τώρα αναδεικνύει το σύνολο του Ιερού Βράχου, τα Τείχη, τον όγκο, τη γεωμετρία κάθε μνημείου, από κάθε πιθανό σημείο θέασης.Τα μάρμαρα, πιο λευκά από ποτέ, αντανακλούν το φυσικό υλικό, εξάρουν κάθε πτυχή, κάθε σχήμα, τονίζουν το ανάγλυφο της διακόσμησης κάθε μνημείου.

Στην Ακρόπολη απονεμήθηκε ένα από τα κορυφαία βραβεία φωτιστικού σχεδιασμού

Αυτό το έργο βραβεύεται σήμερα.Αυτό το έργο γνωρίζει τη διεθνή αναγνώριση από τους ειδήμονες της τέχνης και της τεχνικής του φωτισμού, σε παγκόσμιο επίπεδο.Το φως της Ακρόπολης ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο. Αναδεικνύει το σημαντικότερο μνημείο του Δυτικού Πολιτισμού.

Προβάλλει την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας.

Προβάλλει την Ελλάδα”!!

 

Προηγούμενο άρθροBradley Cooper: Αγνώριστος ως Leonard Bernstein στη νέα ταινία ” Maestro “
Επόμενο άρθροΗ ”Νταμούρα, η Σταχτοπούτα από την Ινδονησία” στον Πύργο Βασιλίσσης