'ΘΥΜΗΣΕΣ'': Η Μαρία Κορινθίου τραγουδάει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού για το Σπίτι του Ηθοποιού.

Το Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ θα πραγματοποιήσει μουσική παράσταση με τον τίτλο «ΘΥΜΗΣΕΣ!! 18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη για το ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ», το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, στις 9 μ.μ., στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση του Ιδρύματος.

Έμπνευση για αυτή την παράσταση αποτέλεσε το CD με 18 τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, τα οποία είχε παραχωρήσει ο ίδιος ο συνθέτης στο Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ και τα είχαν ερμηνεύσει Έλληνες ηθοποιοί.

Στην παράσταση  που πραγματοποιείται έναν χρόνο μετά τον θάνατο του αξέχαστου συνθέτη, αγαπημένοι Έλληνες ηθοποιοί ερμηνεύουν και πάλι τις 18 ξεχωριστές μελωδίες που παραχώρησε ο Μίκης Θεοδωράκης στο ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ, ανάμεσα τους και η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρία Κορινθίου με μία ερμηνεία ”Ύμνο” για το Ελληνικό Τραγούδι.

Θύμησες από την ίδρυση του ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ μέχρι σήμερα , 18 ιδιαίτερες ερμηνείες από αγαπημένους ηθοποιούς και την  Λαϊκή Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης». Συμμετέχει η χορευτική ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων.

Μια μεγάλη γιορτή γεμάτη Ελλάδα κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο.

Τη βραδιά παρουσιάζουν η Άννα Φόνσου και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης.

Επίσης, θα ερμηνεύσουν πολλοί άλλοι καταξιωμένοι στο χώρο Έλληνες ηθοποιοί όπως η Ελένη Ανουσάκη, ο Γιώργος Γιαννόπουλος, ο Κωνσταντίνος Καζάκος, ο Θάνος Καληώρας, ο Χρήστος Κάλλοου, ο Παύλος Κοντογιαννίδης, η Νίνα Λοτσάρη, ο Σπύρος Μπιμπίλας, η Νάντια Μπουλέ, η Κατερίνα Παπουτσάκη, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Ελένη Ροδά, η Κάρμεν Ρουγγέρη, ο Χάρης Ρώμας, η Κερασία Σαμαρά, ο Φίλιππος Σοφιανός και η Άννα Φόνσου.

Τα έσοδα από τα εισιτήρια θα διατεθούν αποκλειστικά στο Ίδρυμα ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ.

Προηγούμενο άρθροΗ Art Athina επιστρέφει!
Επόμενο άρθρο“Αίας” του Σοφοκλή.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος