Το Τούνελ της Αγάπης

Υπάρχει ένα πραγματικό Τούνελ της Αγάπης και βρίσκεται στην Ουκρανία, που το αποκαλούν «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ουκρανίας!

Κι αν νομίζετε ότι ένα καταπράσινο σκηνικό με μια μακριά φυλλώδη σήραγγα, θα μπορούσε να έχει ξεπηδήσει μόνο από σελίδα παραμυθιού, μάλλον δεν ξέρετε ότι αυτό το μέρος υπάρχει στην πραγματικότητα…

Τούνελ της Αγάπης, Ουκρανία

Αυτό το καταπράσινο τούνελ, με μήκος 3 χιλιόμετρα, βρίσκεται έξω από την πόλη Κλέβεν και μάλιστα λειτουργεί κανονικά αφού από μέσα του περνά ένα ιδιωτικό τρένο το οποίο μεταφέρει ξύλο σε τοπικό εργοστάσιο.

Μια παλιά εγκαταλελειμμένη σιδηροδρομική γραμμή, μήκους περίπου τριών χιλιομέτρων, έχει κυριολεκτικά σκεπαστεί από τη βλάστηση με αυτό το ρομαντικό αποτέλεσμα. Το επισκέπτονται πολλά ερωτευμένα ζευγάρια, με έτοιμες τις προτάσεις γάμου.

Η ασυνήθιστη αυτή σήραγγα που αποτελεί το αγαπημένο καταφύγιο των ερωτευμένων, ως ένας τόπος για να κάνουν έναν όμορφο ρομαντικό περίπατο, Το καταπράσινο αυτό τούνελ είναι ένα πανέμορφο παράδειγμα του τι συμβαίνει όταν η φύση έχει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ελεύθερα, πάνω από τις ανθρωπογενείς υποδομές.

Οι Ουκρανοί όχι μόνο δεν έκοψαν δέντρα για να περάσει ο σιδηρόδρομος, αλλά άφησαν το δάσος ανέγγιχτο να «υποδεχτεί» την μηχανή. Δεν παρενέβησαν στη φυσικότητα του τοπίου, αλλά άφησαν τις φυλλωσιές να φυτρώσουν ανενόχλητες γύρω από τις ράγες του τρένου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα καταπράσινο φυσικό τούνελ από κλαδιά. Τα δέντρα με το πέρασμα των χρόνων αναπτύχθηκαν περαιτέρω κατά μήκος της γραμμής και σχημάτισαν μια καταπράσινη σήραγγα που περιβάλλει τον σιδηρόδρομο και τις καθημερινές διαδρομές του τρένου.

Μαγευτικά τοπία!!!: Τούνελ της αγάπης Ουκρανία

Το τούνελ το ονομάζουν και «Φοντάνα ντι Τρέβι» της Ουκρανίας αφού λέγεται ότι όποιος κάνει μια ευχή – και είναι ειλικρινής στην αγάπη του  – θα δει αυτό που ευχήθηκε να γίνεται πραγματικότητα.

Πάντως αν βρεθείτε στην Ουκρανία, μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφτείτε αυτό το φανταστικό πράσινο πέρασμα – είτε είστε με το ταίρι σας, είτε όχι!

Το Tunel της αγάπης στοκ εικόνες. εικόνα από - 100220794

 

Προηγούμενο άρθροΠουλήθηκε η κιθάρα του Κερτ Κομπέιν
Επόμενο άρθρο«True Detective»: Έρχεται η τέταρτη σεζόν
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος