Το Στόουνχετζ τίμησε τη Βασίλισσα ενόψει Πλατινένιου Ιωβηλαίου

Tη βασίλισσα Ελισάβετ Β’ τίμησε με έναν ιδιαίτερα θεαματικό τρόπο το ίδρυμα Αγγλικής Κληρονομιάς διαχειρίζεται το Στόουνχεντζ.

Πορτρέτα της 96χρονης μονάρχη προβάλλονται στο νεολιθικό μεγαλιθικό μνημείο, στο πλαίσιο του ετήσιου Πλατινένιου Ιωβηλαίου, για τον εορτασμό των 70 χρόνων της στον θρόνο. Στους μεγάλιθους προβάλλονται οκτώ πορτρέτα, συμπεριλαμβανομένης μιας φωτογραφίας της βασίλισσας από τη στέψη της βασίλισσας το 1953, μιας φωτογραφίας της να ιππεύει ένα άλογο τη δεκαετία του 1960, μια εμφάνιση στο Royal Windsor Horse Show το 2017 και πολλές άλλες.

Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Ο εντυπωσιακός φωτισμός του Στόουνχεντζ με τη φιγούρα  της βασίλισσας Ελισάβετ - Newsbomb - Ειδησεις - News

«Κάθε φωτογραφία είναι από μια διαφορετική δεκαετία της βασιλείας της Βασίλισσας» αναφέρει το ίδρυμα Αγγλικής Κληρονομιάς.

Το πέτρινο μνημείο 5.000 ετών στο Σόλσμπερι στην Αγγλία, είναι μια από τις πολλές τοποθεσίες σε όλη τη χώρα που θα τιμήσουν τις επτά δεκαετίες μοναρχίας της Βασίλισσας, η οποία ανέβηκε στο θρόνο όταν ήταν μόλις 27 ετών. Η μοναρχία της Ελισάβετ θα τιμηθεί με τετραήμερη αργία από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου.

Πορτραίτα της Βασίλισσας Ελισάβετ στο Στόουνχεντζ-Θύελλα αντιδράσεων -  mynews.gr

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έχει τη μεγαλύτερη βασιλεία στον κόσμο και είναιη πλουσιότερη βασίλισσα στον κόσμο. Επιπλέον, η εικόνα της εμφανίζεται στο νόμισμα τουλάχιστον 35 χωρών – περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.

Αποκαλύφθηκε το μυστήριο του Στόουνχεντζ - Σε τι χρησίμευε το μεγαλιθικό  μνημείο - iefimerida.gr

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζουν τα θερινά εργαστήρια ”Νέ@ σε έρημο νησί”
Επόμενο άρθροΣπίτι της Ευρωπαϊκής Ιστορίας: Ένα κόσμημα του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού στις Βρυξέλλες
Columnist @ ARTME MAGAZINE - Η Μαρία Χαρίτου είναι δημοσιογράφος, αρθρογράφος και Μέλος της Ένωσης Ευρωπαίων Δημοσιογράφων.