Το παλιό δημοτικό σχολείο της Καλλιδρομίου

Σε ένα πανέμορφο νεοκλασικό στην Καλλιδρομίου,στον αριθμό 69, εκεί που στεγαζόταν μέχρι τις αρχές του 1980 το πιο γραφικό δημοτικό σχολείο των Εξαρχείων, δημιουργήθε μία, ίσως και η μοναδική, αυλή της περιοχής και σας περιμένει.

ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ... ΣΤΕΚΙ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ! - Κριτικές για Άμα Λάχει, Αθήνα, Ελλάδα - Tripadvisor

Στον εσωτερικό χώρο η διακόσμηση παραπέμπει στη δεκαετία του ’60 και οι τοίχοι είναι γεμάτοι με φωτογραφίες από τους παλιούς μαθητές!

Εκεί, λοιπόν, άνοιξε το καφενείο-μεζεδοπωλείο Άμα Λάχει στης Νεφέλης και το αδελφάκι του, γαλλικό μπιστρό Άμα Λάχει στης Βιολέτ (αφορμή για το όνομα οι κορούλες των ιδιοκτητών Νεφέλη και Violette).

Άμα Λάχει, Αθήνα - Κριτικές εστιατορίων - Tripadvisor

Πίσω από το εγχείρημα αυτό βρίσκονται δύο νέοι άνθρωποι με μεγάλη εμπειρία στον χώρο της εστίασης, ο Αλέξανδρος Παπαδόπουλος- γέννημα θρέμμα Εξαρχείων και ο Γιάννης Σεβαστόπουλος οι οποίοι κατάφεραν να υπερπηδήσουν την ελληνική γραφειοκρατία και να μεταμορφώσουν τον ιστορικό αυτό χώρο σε μία παραδεισένια όαση στην καρδιά της πόλης.

Η ατμόσφαιρα είναι νοσταλγική!

Η υπέροχη αυλή του Άμα Λάχει είναι το στέκι του καλοκαιριού | Athens Voice

Πολλά φυτά, κληματαριά και ανεμιστήρες προσφέρουν δροσιά και η ατμόσφαιρα παλιάς Αθήνας ζωντανεύει στην αυλή του παλιού σχολείου που εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί ως χώρος εστίασης.

Σήμερα, η αυλή αυτή είναι πολύχρωμη και πολυεθνική, αφού νεαρές παρέες και πλήθος από ξένους επισκέπτες γεμίζουν καθημερινά και μεσημέρι-βράδυ τα τραπέζια του Άμα Λάχει. Σημειώστε ότι στην αυλή δε γίνονται κρατήσεις, αλλά υπάρχει ένα μπαρ με σκαμπό, αν χρειαστεί να περιμένετε για τραπέζι, πράγμα που είναι πολύ πιθανό.

Άμα λάχει στης Νεφέλης: μεζεδάκια στον ομορφότερο κήπο του κέντρου | clickatlife

Το φαγητό είναι πολύ καλό και σε πολύ φθηνές τιμές! Αξίζει να δοκιμάσεις τα πιάτα ημέρας και τα γλυκά! Είναι πάντα γεμάτο, όλες τις ώρες και ο κήπος του (δηλαδή η παλιά αυλή του σχολείου) είναι φανταστικός το καλοκαίρι!

Point of View - Picture of Ama Lachei at Nefeli's, Athens - Tripadvisor

Καλλιδρομίου 69 & Μεθώνης 66, Εξάρχεια, τηλ: 2103845978

Προηγούμενο άρθρο“Stranger Things “: Νέες φωτογραφίες από το δεύτερο μέρος της 4ης σεζόν!
Επόμενο άρθροΜουσείο Κακής Τέχνης
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος