Τo ολοκαίνουργιο βιοκλιματικό Πάρκο της Αττικής!

Ο λόγος για το βιοκλιματικό πάρκο αναψυχής που δημιουργήθηκε σε χώρο των πρώην γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού στη Γρηγορίου Λαμπράκη. Για την ανέγερσή του αξιοποιήθηκαν ψυχρά υλικά και μέθοδοι φιλικοί προς το περιβάλλον.

artme Τo ολοκαίνουργιο βιοκλιματικό Πάρκο της Αττικής!

Το έργο περιλαμβάνει μία εντυπωσιακή υδάτινη κατασκευή συνολικής επιφάνειας περίπου 1.500 τ.μ., γήπεδο 5Χ5μ, πεζόδρομοι  που διέρχονται μέσα από τον χώρο και επάνω από την υδάτινη κατασκευή καθώς και χώροι συνάθροισης, δύο μεγάλες παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες εκάστη και φιλικές προς χρήση για ΑμεΑ.  Στον περιβάλλοντα των κατασκευών χώρο έχουν εγκατασταθεί σε διάφορα σημεία χλοοτάπητας και έχουν φυτευτεί ένας πολύ μεγάλος αριθμός φυτών, θάμνων και δένδρων.

artme Τo ολοκαίνουργιο βιοκλιματικό Πάρκο της Αττικής!

Μια φυλακή έκλεισε και στη θέση της αναπτύσσεται ένα σύγχρονο βιοκλιματικό πάρκο φιλόξενο για κάθε ηλικία. Πρόκειται για μια κατάκτηση του κορυδαλλιώτικου λαού, συνιστώντας παράλληλα παρακαταθήκη κι ευθύνη για τον τελικό στόχο: την οριστική απομάκρυνση των Φυλακών από την πόλη. “Αποδείξαμε ότι ενωμένοι μπορούμε, Όλοι Μαζί θα τα καταφέρουμε!”, καταλήγει η πρόσκληση των εγκαινίων του Δήμου.

Το παιχνίδι στην παιδική χαρά, σύμμαχος της σωστής ανάπτυξης των παιδιών.

artme Τo ολοκαίνουργιο βιοκλιματικό Πάρκο της Αττικής!

H παιδική χαράείναι ένας τόπος παιχνιδιού, με ποικίλες ευεργετικές επιδράσεις, όχι μόνο για το παιδί αλλά και για τους γονείς. Συνοδέψτε λοιπόν το παιδί σας όσο το δυνατόν συχνότερα και ενισχύστε τη δραστηριότητα αυτή, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει για υγιή ανάπτυξη και καλή διαπαιδαγώγηση.

artme Τo ολοκαίνουργιο βιοκλιματικό Πάρκο της Αττικής!

 

Προηγούμενο άρθροΗ ” Μήδεια ” του Ευριπίδη σε περιοδεία.
Επόμενο άρθροΗ αρχαιότερη υποβρύχια πόλη παγκοσμίως!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος