Το Μαρμάρινο Σπήλαιο της λίμνης Carrera.

Ένα φυσικό θαύμα, το πιο όμορφο δίκτυο σπηλαίων στον κόσμο. Ένας Γαλανός Ναός στη λίμνη Carrera που δημιουργήθηκε από τη φύση. Οι καλυμμένοι με γαλάζιο μάρμαρο τοίχοι αυτών των σπηλαίων δείχνουν πόσο υπέροχη μπορεί να είναι η γεωλογία του πλανήτη μας!

Μαρμάρινες σπηλιές της Παταγονίας στη Χιλή Μαρμάρινα σπήλαια στην Παταγονία. Μαρμάρινα σπήλαια στη Χιλή: ένα υπόμνημα για τον τουρίστα

Πρόκειται για έναν από τους πιο απομονωμένους θησαυρούς αυτού του πλανήτη, που όσοι τον έχουν δει από κοντά, μιλούν για ανεπανάληπτη εμπειρία. Οι Μαρμάρινες Σπηλιές (Capillas de Mármol) είναι μια σειρά από ιδιόμορφες σπηλιές στα σύνορα της Αργεντινής με τη Χιλή, στην καρδιά της Παταγονίας, οι οποίες δημιουργούν ένα απίστευτο φυσικό θέαμα για τον επισκέπτη.

Marble Caves of Patagonia, Chile

Οι τρεις κύριες σπηλιές είναι η La Capilla, η El Catedral και η La Cueva κι έχουν ένα εντυπωσιακό μπλε χρώμα, με διάφορες αποχρώσεις πράσινου και κίτρινου, που σε συνδυασμό με τους σχηματισμούς τους οδηγούν σε ένα θέαμα που μοιάζει ψεύτικο, παρ’ όλο που είναι 100% φυσικό.

Marble Caves, Patagonia | Marble caves chile, Breathtaking places, Places to travel

Τα ιδιαίτερα αυτά σπήλαια βρίσκονται στη λίμνη Carrera με φόντο την οροσειρά των Άνδεων, τη μεγαλύτερη λίμνη της Χιλής, η οποία οφείλει το ξεχωριστό της μπλε χρώμα στα μικροσωματίδια που προέρχονται από τον πάγο των παγετώνων και αιωρούνται στο νερό διαθλώντας το μπλε φως της ηλιακής ακτινοβολίας.

Μαρμάρινες σπηλιές της Παταγονίας στη Χιλή Μαρμάρινα σπήλαια στην Παταγονία. Μαρμάρινα σπήλαια στη Χιλή: ένα υπόμνημα για τον τουρίστα

Να σημειώσουμε ότι το νερό είναι εξαιρετικά παγωμένο και το κολύμπι στη λίμνη μπορεί να αποδειχθεί επικίνδυνο γι’ αυτό και δεν πραγματοποιείται. Μπορεί, όμως, κάποιος να ξεναγηθεί στην περιοχή με καραβάκι σε μια περιπέτεια που διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Τα ΣπΗλαια ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΗΣ ΠΑΤΑΓΩΝΙΑΣ. - ppt κατέβασμα

Η παρθένα ομορφιά των μπλε-γαλάζιων βράχων, που λαμπυρίζουν στο κρύσταλλο καθαρά νερά.Η λίμνη, σύμφωνα με τους περισσότερους ταξιδιώτες που είδαν αυτό το θαύμα της φύσης, σε κάνει να πιστεύεις ότι ο παράδεισος στη γη εξακολουθεί να υπάρχει.

The Marble Cathedral of General Carrera Lake ~ Kuriositas

Οι ντόπιοι το ονομάζουν μεγαλοπρεπώς Μαρμάρινο Καθεδρικό Ναό, αλλά σε πολλά τουριστικά φυλλάδια αναφέρεται ως Las Cavernas de Marmol ή Marble Caves of Chile. Αυτό είναι το πιο εντυπωσιακό και αξέχαστο αξιοθέατο της Παταγονίας, το οποίο επισκέπτονται ετησίως δεκάδες χιλιάδες τουρίστες από όλο τον κόσμο.

Μαρμάρινες σπηλιές της Παταγονίας στη Χιλή Μαρμάρινα σπήλαια στην Παταγονία. Μαρμάρινα σπήλαια στη Χιλή: ένα υπόμνημα για τον τουρίστα

Οι περίπλοκοι λαβύρινθοι των Μαρμάρινων Σπηλαίων θα εντυπωσιάσουν κάθε ταξιδιώτη. Το μεγαλείο και κάποια απόκοσμη ομορφιά των λαξευμένων μαρμάρινων θόλων, που μια ηλιόλουστη μέρα τονίζονται από τις λαμπερές ακτίνες του ήλιου που κρυφοκοιτάζουν εδώ κι εκεί, είναι ένα πραγματικά αξέχαστο θέαμα.

Eroded Marble Caves on Lago General Carrera shore, Northern Patagonia, Chile | Windows 10 Spotlight Images

Στη «μετενσάρκωση» των φανταστικών τούνελ του σπηλαίου συμβάλλει και η μεταβλητότητα της στάθμης του νερού, που οφείλεται στο εποχικό λιώσιμο των παγετώνων.Οι ταξιδιώτες που έχουν ήδη επισκεφτεί αυτή την καταπληκτική γωνιά συμβουλεύουν όλους όσους αποφασίζουν να πάνε στη Χιλή μόνο στις μαρμάρινες σπηλιές να κάνουν την εκδρομή τους πριν την έναρξη της άνοιξης.

Ice Cave Water HD wallpaper | nature and landscape | Wallpaper Better

Η λίμνη είναι στα σύνορα της Αργεντινής και της Χιλής, αλλά  τα σπήλαια βρίσκονται στην πλευρά της Χιλής.Οι επισκέπτες μπορούν να εξερευνήσουν τις σπηλιές με μια μικρή βάρκα ή καγιάκ, αλλά μόνο σε περιόδους που τα νερά της λίμνης Carrera είναι γαλήνια.

Catedral de Mármore, mochilão pela Patagônia Chilena | Dicas de viagem - Boralá

Προηγούμενο άρθροMarseaux Live στο Faliro Summer Theater.
Επόμενο άρθροThe Alice in Wonderland: Ένα παιχνίδι εναλλακτικής πραγματικότητας!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος