Το Φεστιβάλ Νάξου επέστρεψε στον Πύργο Μπαζαίου!

Το Φεστιβάλ Νάξου επέστρεψε από τις 26 Ιουνίου έως τις 2 Οκτωβρίου στο νησί των Κυκλάδων.

Με επίκεντρο τον Πύργο Μπαζαίου το Φεστιβάλ Νάξου φέτος διοργανώνει πρωτότυπη εικαστική έκθεση που αναδεικνύει την υφαντική τέχνη, συμπράττει με το Δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων στον εορτασμό για το ”Έτος Ιάκωβου Καμπανέλλη” με πρωτότυπες παραγωγές στο νησί, γενέθλιο τόπο του συγγραφέα, συμμετέχει με εκδηλώσεις στη ”χρονιά μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής.

Παράλληλα εμπλουτίζεται με τη συνεργασία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αλλά και μετακλήσεις ξένων καλλιτεχνών που ενισχύουν και διαμορφώνουν το διεθνή χαρακτήρα και την απήχηση του Φεστιβάλ. Εργαστήρια, σεμινάρια, διαλέξεις και προβολές συμπληρώνουν τον πολυθεματικό χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Για άλλη μια χρονιά την 22η, η πολιτιστική αυτή γιορτή συνδέει τους μόνιμους κατοίκους και το διεθνές κοινό των επισκεπτών με τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία και εκπροσώπους του πνεύματος και των τεχνών.» – Στέλιος Κρασανάκης & Μάριος Βαζαίος.

O ιστορικός χώρος του Πύργου Μπαζαίου καθώς και ο περιβάλλων εξωτερικός χώρος με το ξερικό τοπίο και τους διατηρητέους ερειπιώνες, ενεργοποιούνται ταυτόχρονα, προκειμένου να υποδεχθούν δώδεκα ολοκληρωμένες νησίδες ύφανσης.

Οι σύγχρονες υφάνσεις των εικαστικών, συνομιλούν με γνώση και ενδελέχεια με την ελληνική διαχρονική υφαντική παράδοση, ορίζοντας ταυτόχρονα νέους τρόπους, υλικά και επινοήσεις χειρωνακτικής διαδικασίας και νεωτερικά πλαστικά τοπία ύφανσης.

Στο πλαίσιο της εκθεσιακής δράσης, ο Μάριος Βαζαίος, διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου και η επιμελήτρια της έκθεσης, Ίρις Κρητικού, προσκαλούν δώδεκα Έλληνες εικαστικούς να προχωρήσουν στη σύσταση ενός αυτοτελούς οργανικού πεδίου, που συνδέεται απόλυτα με τον αρχιτεκτονικό ιστό και το φυσικό περιβάλλον του Πύργου Μπαζαίου.

Προηγούμενο άρθρο”ΘΥΜΑΜΑΙ” στην Αρχαία Μεσσήνη.
Επόμενο άρθροΟι καλύτερες πόλεις για να ζει κανείς το 2022!
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος