''ΘΥΜΑΜΑΙ'' στην Αρχαία Μεσσήνη.

Με μικρές δηλώσεις φτιάχνουμε ένα χάρτη της ψυχής μας. Μια παράθεση από μνήμες. Ένας κατάλογος του παρελθόντος. Μια συλλογή από υλικά και εικόνες με φαινομενικά τυχαία σειρά. Ένα κολάζ, μια συναρμολόγηση προτάσεων που όλες αρχίζουν με τη φράση: Θυμάμαι…

Μνήμες προσφύγων από τη Μικρά Ασία στα 1922.

Μνήμες κατατρεγμένων από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Αφρική, τα Βαλκάνια και την πρώην Σοβιετική Ένωση που κατέφυγαν στην Ελλάδα του σήμερα.

Μνήμες και μαρτυρίες που καταγράφουν το μαρτύριο του ξεριζωμού, το ταξίδι της προσφυγιάς και τις δυσκολίες της εγκατάστασης στον νέο, άγνωστο τόπο, που είναι η Ελλάδα. Νέα πατρίδα για κάποιους, πρόσκαιρο καταφύγιο για άλλους.

Η ομάδα θεάτρου ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ,  με την περιπατητική performance ΘΥΜΑΜΑΙ προτείνει έναν διάλογο των παραστατικών τεχνών με την πρακτική της πολιτιστικής διαδρομής στο μνημειακό τοπίο, και έναν βιωματικό τρόπο κατανόησης της μνήμης κάθε “προσφυγιάς” σε έναν κόσμο αναταράξεων και κλυδωνισμών στις 26 και 27 Αυγούστου!

Δύο performer-ξεναγοί επιχειρούν μια ενσώματη επιστροφή στο παρελθόν. Θα οδηγήσουν μια ομάδα περιηγητών στις διαδρομές της αρχαίας τοπογραφίας, με τον ήχο να αποτελεί τον υποστηρικτή της συλλογικής μνήμης. Η περιήγηση αυτή θα δημιουργήσει σποραδικά και φευγαλέα επεισόδια απροσδόκητων αναμνήσεων, με την μορφή προμαγνητοφωνημένου ηχητικού τοπίου, το οποίο θα αναπαράγεται με τη χρήση ακουστικών.

artme ''ΘΥΜΑΜΑΙ'' στην Αρχαία Μεσσήνη.

Σύλληψη/Σκηνοθεσία/Δραματουργία: Όλγα Ποζέλη
Κείμενα: Σάκης Σερέφας
Επιμέλεια συνεντεύξεων/δραματουργική επεξεργασία: Τάσος Καρακύκλας
Σύμβουλος τοπογραφίας: Κωστής Δάβαρης
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Παπαγεωργίου
 Ξεναγοί/performers: Όλγα Ποζέλη & Τάσος Καρακύκλας

Ηθοποιοί (στην ηχητική εγγραφή):

Ιζαμπέλλα Κυριαζή
Όλγα Ποζέλη
Λάμπρος Παπαγεωργίου
Σοφία Στυλιανού
 Studio & ηχητική επεξεργασία
Fabrika Music Studio (Νάσσος Σωπύλης)
 Αφίσα/Artwork: Μάριος Γαμπιεράκης

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ: 10:00 & 18:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 70’

Παραγωγή: Ομάδα Θεάτρου ΝΟΗΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

www.noitigrammi.gr

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Αναλυτικές πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων στο digitalculture.gov.gr 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο” Songlines “: Η in situ έκθεση της Κατερίνας Κατσιφαράκη στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής.
Επόμενο άρθροΤο Φεστιβάλ Νάξου επέστρεψε στον Πύργο Μπαζαίου!