Το Δάκρυ της Αφροδίτης: Η φυσική πισίνα ανάμεσα στους βράχους.

Η Γκιόλα της Θάσου ή αλλιώς το Δάκρυ της Αφροδίτης είναι ένας πραγματικός μύθος!

Η Γκιόλα πρόκειται για μια φυσική, βραχώδη πισίνα στην περιοχή Αστρίς, στα νότια της Θάσου, σε απόσταση 40χλμ από τον Λιμένα. Τα πέτρινα τείχη που την περιστοιχίζουν φτάνουν σε ύψος 8 μέτρων και πολλοί κολυμβητές επιλέγουν να βουτήξουν από ψηλά, κατευθείαν στα σμαραγδένια νερά της Γκιόλας.

Γκιόλα: Η Φυσική Πισίνα Που Τη Χωρίζει Ένας Βράχος Από Τη Θάλασσα!!!-ΒΙΝΤΕΟ,ΦΩΤΟ

Συγκαταλέγεται ανάμεσα στις λιγοστές φυσικές πισίνες της χώρας, με ένα ονειρικό σκηνικό που στην κυριολεξία κλέβει τις εντυπώσεις. Σε ένα άγριο και τραχύ βραχώδες τοπίο, μια μικρή φυσική και καταπράσινη, αλμυρή λιμνούλα, καλεί για καλοκαιρινά μακροβούτια στο νότο του νησιού.

Gkiola | Top Greek Islands

Το μοναδικό αυτό τοπίο απαιτεί από μέρους σας προσπάθεια και περπάτημα προκειμένου να το προσεγγίσετε.Η φυσική πισίνα της Γκιόλας με βάθος 3 μέτρα και διαστάσεις 20μ.x15μ. είναι αρκετά ευρύχωρη για να κολυμπήσεις, ταυτόχρονα όμως αρκετά μικρή για να σου προσφέρει μια εντελώς ασυνήθιστη κολυμβητική εμπειρία στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία του νερού είναι ψηλότερη από ότι στη θάλασσα, ενώ το χρώμα του νερού εναλλάσσονται διαρκώς μεταξύ πράσινου και γαλανού.

Θάσος με drone - thasos island by drone - YouTube

Όσοι έρχονται στη Γκιόλα γεμίζουν το Instagram feed τους με εξωπραγματικές φωτογραφίες ή λιάζονται στα βράχια. Οι πιο γενναίοι βουτάνε από τον ψηλότερο βράχο στο νερό.  Tο υπερθέαμα συμπληρώνεται με το μικρό, ακατοίκητο νησάκι Αστιριώτικοή Παναγία, το οποίο διακρίνεται απέναντι από την Γκιόλα και σύμφωνα με τους θρύλους κατοικείται από Σειρήνες.

Η Γκιόλα Θάσου και το Σαρακήνικο Μήλου στις δέκα καλύτερες φυσικές πισίνες της Ευρώπης | in.gr

Λέγεται πως ο Δίας έφτιαξε την Γκιόλα για να παίρνει το λουτρό της στα κρυστάλλινα νερά της η Αφροδίτη. Μπορεί πάλι, η φυσική αυτή πισίνα να δημιουργήθηκε από τα κύματα της θάλασσας που εδώ και εκατομμύρια χρόνια σμίλευσαν τους βράχους δίνοντάς τους τη σημερινή τους μορφή. Όπως και αν έχει, εδώ θα ζήσεις μια εμπειρία που θα θυμάσαι για καιρό.

Going, going, Γκιόλα!

Το Δάκρυ της Αφροδίτης (έτσι αποκαλούν το σημείο οι ντόπιοι, ενώ ένας άλλος μύθος λέει, ότι το έφτιαξε ο Δίας σε σχήμα ματιού για να κοιτάζει την ερωμένη του) είναι μια φυσική δεξαμενή περιτριγυρισμένη από βράχια, στα νότια της Θάσου. Το τοπίο είναι εξωπραγματικά όμορφο, το κολύμπι εδώ είναι μια μαγική εμπειρία ενώ η αντίθεση που κάνει το χρώμα του νερού με τη βραχώδη ακτή απλά δεν υπάρχει!

Η Γκιόλα της Θάσου στο «μάτι» της ελληνικής Vogue: Εξωπραγματικά πλάνα από ψηλά [βίντεο] - KAVALA POST

Η Θάσος είναι από εκείνα τα νησιά που έχει καταφέρει να κερδίσει την πλειοψηφία του κοινού τόσο για το πλούσιο και καταπράσινο σκηνικό της, όσο και για τις ονειρικές ακρογιαλιές της. Η Γκιόλα, ωστόσο, είναι μοναδική στο είδος της, γι’ αυτό και έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε κορυφαίο προορισμό για το νησί του Βορείου Αιγαίου.

 

Προηγούμενο άρθροΣαν Σήμερα Γεννήθηκε Ο Γάλλος Συγγραφέας Ζαν Κοκτώ.
Επόμενο άρθρο”The Thread” στο Ηρώδειο.
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος