Σας προσκαλούμε στην παράσταση “Την Κυριακή έχουμε γάμο”, βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάννη Ξανθούλη.

Παρασκευές και Σάββατα 24,25,31 Μαρτίου και 1,7,8 Απριλίου 2023.

Ο “γάμος” θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Θα είναι μεγάλη χαρά για εμάς η παρουσία σας.

Η ομάδα

Αυτή κι Αυτοί


Η ομάδα “Αυτή κι Αυτοί” συναντά τον Γιάννη Ξανθούλη στη θεατρική μεταφορά του επιτυχημένου μυθιστορήματος «Την Κυριακή έχουμε γάμο» στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (υπόγειος χώρος) 24-25,31 Μαρτίου & 1, 7-8 Απριλίου.

Μια παράσταση για τη χαμένη αθωότητα, την αναπόληση των παιδικών χρόνων και τη βουτιά στο παρελθόν. Εφτά ηθοποιοί, μια μουσικός και είκοσι τέσσερις ρόλοι σε ένα ταξίδι από την Αθήνα στον Έβρο, από την ανεμελιά στην ενηλικίωση, με ενδιάμεσες στάσεις τον έρωτα, το γέλιο, τον θρήνο και τη χαρά.

Σημείωμα του συγγραφέα

Η ιστορία τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του πενήντα, μια δεκαετία που την αφομοίωσα παρατηρώντας σαν παιδί τον επαρχιακό μεταπολεμικό κόσμο. Πιθανότατα να ήταν και η πιο λοξή ευτυχισμένη μου δεκαετία. Φυσικά ο ήρωας δεν είμαι εγώ. Παρατηρητής είμαι.

Στο βιβλίο όλα ξεκινούν από το σήμερα για να χαθούν σε ένα αμφίσημο χθες με άλλα ακούσματα, γεύσεις και προσδοκίες. Μια χήρα με τον εντεκάχρονο γιο της ξεκινούν ένα ταξίδι από την Αθήνα στην Αλεξανδρούπολη, τότε που οι νότιοι τη θεωρούσαν «τέρμα Θεού». Στο ταξίδι που γίνεται για παραθεριστικούς λόγους, όπως ισχυρίζονται οι ήρωές μου, θα μπλεχτεί κι ένας επεισοδιακός απρόσμενος γάμος. Αυτά ως προς το μυθιστόρημα.

Όμως ποτέ δε φαντάστηκα πως ο «Γάμος» θα αποκτούσε διαφορετική υπόσταση από αυτή του βιβλίου. Κι εδώ ξεκινά άλλο ταξίδι ακόμη πιο περίεργο και προκλητικό. Γι’ αυτό ευχαριστώ τη θεατρική ομάδα «Αυτή κι Αυτοί» που προσπάθησε μια δεύτερη ανάγνωση της Κυριακής του γάμου με δικό της πια κοίταγμα”.

Με τις ευχές μου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΞΑΝΘΟΥΛΗΣ


Ταυτότητα Παράστασης

“Την Κυριακή έχουμε γάμο” του Γιάννη Ξανθούλη

Διασκευή/Δραματοποίηση: “Αυτή κι Αυτοί” & Σπύρος Κορώνης

Σκηνοθεσία: Αντρέας Ψύλλιας

Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Αλεξάνδρα Μπαρή

Κατασκευή κοστουμιών: Αλεξάνδρα Μπαρή, Γεωργία Καραθανάση

Επιμέλεια Κίνησης- Χορογραφίες: Αφροδίτη Καλαφάτη

Πρωτότυπη Μουσική- Στίχοι: Ελένη Αληφραγκή

Σχεδιασμός φωτισμών: Γιάννης Καραλιάς

Φωτογράφιση- Video: Αλεξάνδρα Μπαρή

Παίζουν: Ελένη Αληφραγκή, Σπύρος Αναστασίνης, Τερέζα Καζιτόρη, Ηρώ Κόκκινου, Πάνος Μαλικούρτης, Γεωργία Σωτηριανάκου, Τάσος Χαλάς, Αντρέας Ψύλλιας

Παραγωγή: Αυτή κι Αυτοί ΑΜΚΕ

Προηγούμενο άρθρο“Έγκλημα και Τιμωρία: Αθήνα” στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Επόμενο άρθροΗ νέα παιδική χαρά που κατασκεύασε το Ίδρυμα Ωνάση