Στο πλαίσιο σειράς βίντεο για την ανάδειξη καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, Δύο από τα πιο ηχηρά μουσικά ονόματα που έχει “εξάγει” η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, ο Leon of Athens και η Κατερίνα Ντούσκα, είναι ανάμεσα στους καλλιτέχνες, που επέλεξε να προβάλλει αποκλειστικά η ακαδημία των Grammy!

Οι δύο καλλιτέχνες παρουσιάζουν το νέο πρωτότυπο τραγούδι “BABEL”, το οποίο έκανε πρεμιέρα στις 29 Νοεμβρίου στο πλαίσιο του Global Spin των Grammys και είναι αφιερωμένο σε μια σχέση “χαμένη στην μετάφραση”.
Η πρόταση για το ελληνικό ντουέτο ήρθε στο πλαίσιο του φεστιβάλ SXSW όπου συμμετείχαν και οι δύο καλλιτέχνες. Γράφτηκε σε δύο γλώσσες, ελληνικά και αγγλικά και ονομάστηκε “BABEL” καθώς περιγράφει μια ερωτική σχέση η οποία βυθίζεται στην έλλειψη επικοινωνίας, όσο οι πρωταγωνιστές μιλούν “άλλη γλώσσα”.

Το πρωτότυπο τραγούδι υπογράφουν οι Leon of Athens, Κατερίνα Ντούσκα, David Sneddon (Louis Tomlinson, Lana Del Rey) και ο Tobie Tripp, που έκανε και την παραγωγή.

Το κομμάτι ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο τον Σεπτέμβριο του 2022 για τη σειρά “Global Spin” των Grammy, που σκοπός της είναι η ανάδειξη καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, ενώ τα γυρίσματα του βίντεο έγιναν στην Αθήνα με τον σκηνοθέτη Joey Leo.

Στο βίντεο βλέπουμε ένα ζευγάρι σε ένα ονειρικό τοπίο με κεριά να προσπαθεί να επικοινωνήσει. Οι ερωτικές σχέσεις είναι μία “πάλη” και η μάχη της συνεννόησης είναι πολλές φορές δύσκολη. Οι χρήστες έσπευσαν να σχολιάσουν πολύ θετικά το βίντεο στο YouTube, μιλώντας για δύο πολύ ταλαντούχους Έλληνες καλλιτέχνες.

Το τραγούδι θα είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες την Παρασκευή 02/12/22.

Δημιουργοί: Leon of Athens, Katerine Duska, David Sneddon, Tobie Tripp
Παραγωγή: Tobie Tripp
Μίξη: Daniel Moyler / Mastering : John Davis
Video Credits:

Σκηνοθεσία: Joey Leo
Κινηματογραφία: Dimitris Lambridis
Παραγωγή Mgmt: Yiannis Kouloukakos
Editing: Dimitris Vatsios
Colored by: Dimitris Karteris

Προηγούμενο άρθροΟ Μήνας Δεκέμβριος
Επόμενο άρθρο«Portal of Light»: Μια Αχτίδα Φωτίζει Το Ταξίδι Του Θεού Ρα