Στο νέο πρόγραμμα “Ώρα για μουσική στο Μουσείο!” του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, σε συνεργασία με την ορχήστρα εγχόρδων De Profundis, καλούνται  γονείς με παιδιά από 6 μηνών έως 2.5 ετών να εξοικειωθούν με τον χώρο του Μουσείου και τα έργα τέχνης της Συλλογής του με όχημα τη μουσική.

Κάθε Σάββατο τα παιδιά γνωρίζουν από ένα διαφορετικό μουσικό όργανο και εξοικειώνονται με τους μεγάλους κλασικούς συνθέτες. Με τη βοήθεια των έμπειρων μουσικών του συνόλου De Profundis, ανακαλύπτουν τον μαγικό κόσμο της μουσικής μέσα από γνωστά παιδικά τραγούδια αλλά και τις διαχρονικές μελωδίες μεγάλων συνθετών όπως ο Mozart και ο Vivaldi, ενώ περιστοιχίζονται από τα μοναδικά έργα τέχνης της Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή.

Το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε μηνιαίους κύκλους, με τον κάθε μήνα να είναι αφιερωμένος σε έναν διαφορετικό συνθέτη: κάθε Σάββατο παρουσιάζονται οι ίδιες μελωδίες αλλά από ένα διαφορετικό μουσικό όργανο και κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα, στην “Γνωριμία με την Ορχήστρα”, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να ακούσουν όλα τα όργανα μαζί, μέσα από έναν δημιουργικό μουσικό διάλογο που αποτυπώνει την μικρογραφία της κοινωνίας μιας ορχήστρας.

Ο πρώτος κύκλος του προγράμματος, αφιερωμένος στον Vivaldi, εγκαινιάζεται το Σάββατο 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου.
Η πρώτη “Γνωριμία με την Ορχήστρα” θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου.

Αριθμός συμμετεχόντων: Έως 10 παιδιά, μαζί με έναν συνοδό ανά παιδί

Χώρος διεξαγωγής: Αίθουσες μόνιμης Συλλογής του Ιδρύματος Β&Ε Γουλανδρή, σε διαφορετικό όροφο κάθε εβδομάδα

Προηγούμενο άρθρο5η Έκθεση Hellas Playmobil Customizers
Επόμενο άρθροΈκθεση Φοιτητών από την Σχολή των Ιωαννίνων
Βοηθός αρχισυνταξίας και αρθρογράφος