Το Ίδρυμα “Η άλλη Αρκαδία” και το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου, παρουσιάζουν την “Έκθεση Φοιτητών από την Σχολή Των Ιωαννίνων” στον χώρο τέχνης “16 Φωκίωνος Νέγρη”.

Η έκθεση αυτή  αφορά μια προσπάθεια εξωστρέφειας ενός τμήματος της περιφέρειας και γίνεται στο πλαίσιο του μαθήματος “Ζωγραφικη VII” του προπτυχιακού κύκλου και του μαθήματος “Ιδέα και Πρακτική Σχεδίου” του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών, τα οποία επιβλέπει ο καθηγητής Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος.

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είναι ένα σχετικώς νέο τμήμα. Ως εκ τούτου οφείλει να ανιχνεύσει τις δυνατότητες της ως τμήμα του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, να διαμορφώσει την ιδιότυπη ταυτότητά της και κυρίως να επικοινωνήσει το έργο της, που είναι το έργο των φοιτητών και των διδασκόντων της. Εν προκειμένω επιτελείται ένας διάλογος μεταξύ φοιτητών του τετάρτου έτους καθώς και τελειόφοιτων του προπτυχιακού κύκλου σπουδών κατ’ αντιδιαστολή με έργα πρόσφατων αποφοίτων και πλέον φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος εικαστικών τεχνών της Σχολής των Ιωαννίνων.

Η έκθεση αυτή είναι μια παρουσίαση στο αθηναϊκό κοινό των έργων μιας γενιάς φοιτητών που, παρά το νέο της ηλικίας τους, έχουν δοκιμαστεί από μια υπερδεκαετή οικονομική κρίση και από μια πανδημία που έκλεισε και αυτούς, όπως όλους μας άλλωστε, στα σπίτια τους και μακριά από τα εργαστήρια, τα αμφιθέατρα και τις βιβλιοθήκες του Πανεπιστημίου.

Διοργάνωση: Ίδρυμα “Η άλλη Αρκαδία” και Σχολή Καλών Τεχνών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Καθηγητής: Κωνσταντίνος Παπαμιχαλόπουλος

Εγκαίνια: Τετάρτη 11 Ιανουαρίου, 18:00-21:00

Προηγούμενο άρθροΕργαστήριο “Ώρα για μουσική στο Μουσείο!”
Επόμενο άρθροA Jewel Made in Greece 2023